"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SunExpress kendi rekorunu kırdı

02 Mart 2016, Çarşamba 11:56
Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, 2015'te 1 milyar 106 milyon Euro ile tarihinin en yüksek gelirini elde ederek kendi rekorunu kırdı.

Opsiyonlu olan 10 adet 737 MAX'ı kesin siparişe çeviren SunExpress, buna ek olarak 10 adet yeni 737-800 MAX uçak için de opsiyonlu sipariş verdi. 

SunExpress Genel Müdürü Jaan Albrecht 2015 mali sonuçları hakkında bilgi verdi. Son dört yıldır başarılı ve sağlıklı bir şekilde yürütülen büyüme stratejisi sayesinde, SunExpress'in tarihinin en yüksek gelirini elde ederek, 2015 hedeflerini geçtiğini açıklayan Albrecht, “2015'te rekor bir iş hacmine ulaştık: Satışlarımızı önceki yıla göre yüzde 9 arttırarak 1 milyar 106 milyon Euro gelir elde ettik. Taşıdığımız yolcu sayısı ise, önceki yıla göre yüzde 19.2 artarak 8.7 milyon oldu. Uçaklarımızdaki doluluk oranı ise yüzde 85 olarak gerçekleşti. Bu güçlü büyümenin arkasından yatan temel etken ise 25 ülkeden 3500 çalışanımız ve tabi ki ana ortaklarımız Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın SunExpress'e aktardığı bilgi ve birikimdir" dedi. 

SunExpress'in, alt kuruluşu Frankfurt merkezli SunExpress Deutschland ile beraber, Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere, Kızıl Deniz, Kanarya Adaları (İspanya), Yunanistan, Tunus, Bulgaristan, Umman'da 110 şehre uçtuğunu belirten Albrecht, yeni pazarlar aradıklarını belirtti, “Avrupa'dan Türkiye'ye olan rezervasyonlar geçen yılın gerisine düştü, ama biz turizmin yaz sezonunda toparlanacağı konusunda iyimseriz. Ancak, bu tabi ki bizi yeni pazar arayışlarından alıkoymuyor. Şu anda İran ve Kuveyt gibi doğu ülkelerindeki gelişen pazarlarda görüşmeler halindeyiz" dedi.

Nevruz'la beraber, Tahran'dan İzmir'e, Antalya'ya ve İstanbul'a turist taşımaya başlayacaklarını da duyuran Albrecht "Başlangıçta bu uçuşlarımız full charter olacak, ama bu uçuşların başarısına bağlı olarak tarifeli uçuşlara da başlayacağız" dedi. 

YENİ UÇAKLAR

2014'te liste fiyatı üzerinden yaklaşık 4 milyar 750 milyon dolar değerinde, 10'u opsiyonlu olmak üzere, 50 adet Boeing 737-800NG ve MAX uçak siparişi verdiklerini hatırlatan Albrecht, “Opsiyonlu olan 10 adet 737 MAX'ı kesin siparişe çevirdik. 10 uçağı kesin siparişe çevirmenin yanı sıra Yönetim Kurulu onayıyla 10 yeni 737-800 MAX için de opsiyonlu olarak satın alma kararı aldık. 2015'te beş adet yepyeni Boeing 737-800NG'i filomuza katılmıştı, 2016'da da 7 adet uçak daha filomuza katılacak" dedi.

DHA

Etiketler: sunexpress, gelir
Okunma Sayısı: 1308
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı