"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriye, Rusya’ya narenciye sevkiyatına başladı

15 Ocak 2016, Cuma 16:15
Rusya’nın Türkiye’ye gıda ambargosu uygulamasından sonra ülkedeki gıda talebinde yaşanan boşluğu doldurmak isteyen Suriye, Rusya’ya narenciye sevkiyatına başladı.

Limon ve portakaldan oluşan ilk parti Suriye’nin Lazkiye şehrinden Rusya’nın Novorossiysk şehrine gönderildi. Suriyeli yöneticiler daha önce yaptıkları açıklamada Moskova’nın Türkiye yaptırımlarından sonra oluşacak boşluğu doldurmak için Rusya’ya 700 bin ton narenciye göndermeye hazır olduklarını bildirmişlerdi. 

Lazkiye’de meyve-sebze ihracatından sorumlu Mirza Recep, Kasım ayından bu yana Rusya’ya 60 ton limon ve portakal ihracatı gerçekleştirdiklerini ve bu yıl içerisinde bu rakamı daha da artırmak istediklerini belirtti. Lazkiye üst düzey tarım yetkilisi Munzir Grebek ise Rusya’nın kendi ürünleri için açık olmasından memnun olduklarını ve Rusya’ya daha fazla narenciye göndereceklerini söyledi. Grebek ayrıca, 2015 yılında Suriye’de üretilen limon ve portakalın yüzde 50’sinin Lazkiye’de üretildiğini ifade etti. 

İlk hesaplamalara göre Suriye’den Rusya’ya aylık ortalama 34 bin ton narenciye gönderilecek. İleriki dönemlerde ise narenciye sevkiyatı artacak. Suriye’nin iç savaş yaşanmayan bölgelerinde çiftçiler işlerine devam ediyor ve bu bölgelerde günlük yaklaşık 2 bin 500 ton meyve ve sebze üretimi gerçekleştiriliyor. 

Suriye Sanayi Odası bBşkanı Fares Çehabi ise Rusya’ya narenciye dışında tekstil ürünleri gibi daha başka ürünler de satacaklarını açıklamıştı.

Okunma Sayısı: 1509
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı