"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TCDD'nin kamuya yükü azaltılacak

19 Ekim 2015, Pazartesi 12:13
Yeni Orta Vadeli Program'a göre, 2018 yılı sonuna kadar TCDD'nin kamu üzerindeki mali yükünün sürdürülebilir bir seviyeye çekilmesi amaçlanıyor.

Programda kamu iktisadi teşebbüsleri ile ilgili gelecek 3 yıllık dönemde gerçekleştirilmesi düşünülen hedefler de yer alıyor. 

Buna göre, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) Mevzuatı, değişen şartlara uygun şekilde yenilenecek, söz konusu teşebbüslerde bağımsız denetim uygulaması etkin bir şekilde yürütülecek. 

KİT'ler sosyal amaçlı ve kamu yararına faaliyetler için mümkün olduğunca görevlendirilmeyecek. Görevlendirmenin zorunlu olması durumunda oluşacak maliyet zamanında karşılanacak. 

TCDD'nin kamuya yükü azaltılacak

Yeni OVP çerçevesinde TCDD'nin yeniden yapılandırılması tamamlanacak, demiryolu ve yük taşımacılığı özel demiryolu işletmelerine açılacak. Program dönemi sonuna kadar TCDD'nin kamu üzerindeki mali yükü sürdürülebilir bir seviyeye çekilecek. 

Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi AŞ'ye (TÜDEMSAŞ), Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ (TÜLOMSAŞ) ve Türkiye Vagon Sanayii Anonim Şirketi (TÜVASAŞ) demiryolu sektöründe yapılan yapısal düzenlemeler sonucu oluşan piyasa beklentilerini de karşılayacak şekilde yeniden yapılandırılacak. 

AA

Etiketler: tcdd, kamu, yük
Okunma Sayısı: 1438
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı