"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Termeli tüccar fındık taban fiyatını açıkladı, üretici sevindi

12 Ağustos 2015, Çarşamba 11:53
Fındık fiyatındaki spekülasyonları ortadan kaldıran ilk haber Termeli bir fındık tüccarından geldi.

Yıllardır fındık tüccarlığı yapan Hasan Basri Karaçuha isimli esnaf, çiftçilere seslenerek fındığın kilosunu 15 TL den alacağını söyledi. 

Samsun’un Terme ilçesinde fındık tüccarlığı yapan Hasan Basri Karaçuha, alacağı fındığın fiyatını açıkladı. Fındık fiyatındaki spekülatif açıklamaları bitiren esnaf, fındığın kilosunu 15 TL'den alacağını Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu ile el sıkışarak duyurdu. Geçen yıl soğuktan etkilenen fındığın kilosunun 22 TL'ye çıkmasıyla birlikte fındık üreticisi yeni sezon için de bu fiyattan olmasa da yüksek bir fiyattan fındığını satmayı düşünüyordu. Sezonun ilk olması nedeniyle fındık fiyatlarındaki belirsizlik ve yapılan spekülatif haberler çiftçiyi üzerken, sevindirici haber bir esnaftan geldi. Taban fiyattaki belirsizlik yüzünden fındığın fiyatının 10 liranın altına düşebileceği yorumları yapılıyordu. 

Fındık tüccarlığı yapan Hasan Basri Karaçuha, “Bu yıl öyle abartıldığı gibi bir fındık yok, hepimiz bu toprakların çocuğuyuz, ne yetiştiğini biliyoruz. Fındığın çoğu boş çıkıyor, kayıp oranı fazla. Fındığın piyasa değerini düşürmenin mantığı yok, ben de bir esnaf olarak Ziraat Odası Başkanı huzurunda el sıkışarak fındığın kilosunu 15 TL'den alacağımı duyuruyorum. Çiftçilerimiz korkmasın, fındığı bizde 15 liradan getirsinler alırız.” dedi.

“15 TL’NİN ALTINDA KİMSE FINDIĞINI SATMASIN”

Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu da fındık fiyatıyla ilgili son zamanlarda yapılan her türlü haberin çarpıtmaya neden olduğunu belirterek bugün buna son noktayı koyduklarını söyledi. Karamollaoğlu şöyle konuştu: "Terme'nin önemli büyük tüccarlarından olan esnafımız Hasan Basri Karaçuha beyin de açıkladığı gibi fındık için bir taban fiyatı belli oldu. Biz de çiftçilerimize ve kamuoyuna bu fiyattan fındık alınacağını duyurmuş olduk. Kimse fındığını 15 TL’nin altında satmasın. Fındık 10 liranın altına düşecekmiş gibi haberlere kimse inanmasın, bunlar fındık fiyatını aşağıya çekmek isteyenlerin oyunu. Biz bugün burada bu oyunu bozarak fındığın fiyatını 15 TL olacak şekilde açıkladık."

Etiketler: terme, tüccar, fındık
Okunma Sayısı: 6632
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yasar

    14.8.2015 12:03:11

    Helal olsun sana kardesim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı