"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Terör, el sanatı ürünlerin satışını da olumsuz etkiledi

15 Eylül 2015, Salı 16:50
Bölgede turizm faaliyetlerini olumsuz etkileyen terör olayları, Bitlis ve ilçelerinde üretilen el sanatı ürünlerinin satışlarını durma noktasına getirdi.

Adilcevaz ilçesinde yaşayan baston ustası Cumali Birol, yaptığı açıklamada, yurtiçi ve yurtdışına pazarladıkları bastonların, terör olaylarından dolayı ellerinde kaldığını söyledi.

Baston satışlarının durma noktasına geldiğini belirten Birol, Çözüm Süreci'nde yaptıkları bastonları sorun yaşamadan pazarladıklarını ancak son dönemde baston satışının durduğunu kaydetti.

Babasından öğrendiği bastonculuk sanatını güç şartlarda sürdürmeye çalıştığını anlatan Birol, şöyle konuştu:

"Yörede birçok kişi turizmden para kazanıyor. Ancak yaşanan olaylardan sonra satışlarımız durdu. 3 yıllık barış sürecinde bastonlarımızı çok iyi satıyorduk. İşlerimiz bir anda kesildi. Bölgeye gelen turist sayısı azaldı. Pazarlama sıkıntısı yaşıyoruz. İşçilerimiz atölyede boş boş oturuyor. Satışın olmadığı yerde üretim, üretimin olmadığı bir yerde de istihdam olmaz. Olaylar nedeniyle insanlar evlerine ekmek götüremez duruma geldi. Bölgede krizin bitmesi için sürecin devam etmesini istiyoruz."

İnsanların doğuya karşı ön yargılarının olduğunu ancak 15 yıldır bunu değiştirmek için çaba sarf ettiklerini anlatan Birol, katıldıkları fuarlarda önyargıları kırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Birol, "Bölgemiz çok güzel. Bölgeye büyük bir katkı sağlayan Çözüm Süreci'nin devam etmesi lazım. Sanatkar olarak silahların susmasını rica ediyoruz. Güçlü bir devletiz. Bu sorunları aşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

AA

Etiketler: terör, bitlis, baston, el sanatı
Okunma Sayısı: 1706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı