"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TürkAkım'da ilk 1 milyar metreküp gaz transfer edildi

27 Ocak 2020, Pazartesi 20:13
Gazprom, bu yıl başında hizmete giren 8 Ocak'ta resmi açılışı yapılan TürkAkım doğalgaz boru hattı üzerinden ilk 1 milyar metreküplük gazın transfer edildiğini açıkladı.

TürkAkım doğalgaz boru hattında sembolik bir aşama geride kaldı. Gazprom, 8 Ocak'ta resmi açılışı yapılan TürkAkım üzerinden sevkiyatta ilk 1 milyar metreküp barajının aşıldığını belirtti.

Şirket, "Bu hacmin yaklaşık yüzde 54'ü Türk pazarına, yüzde 46'sı da Türkiye-Bulgaristan sınırına sevk edildi" ifadelerini kullandı.

TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı boru hattından oluşuyor. Bu hatların biri Türk pazarına sevkiyata başlarken, diğeriyse inşası tamamlandıktan sonra Güney ve Güneydoğu Avrupa'daki tüketicilerin kullanımına ayrılacak.

Etiketler: TürkAkım, gaz, transfer
Okunma Sayısı: 960
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı