"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'den ABD'ye rekor ihracat

09 Nisan 2022, Cumartesi 13:07
Türkiye, ABD'ye 3 milyar 481 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek 1. çeyrek ihracatını gerçekleştirdi.

Türkiye, önemli pazarlarına ihracata hız kesmeden devam ediyor. En önde gelen pazarlar arasında olan ABD'ye gerçekleştirilen dış satım da giderek daha yüksek seviyelere ulaşıyor.

20 trilyon dolarlık ekonomiye sahip ABD'nin Türk ürünlerine talebi artmaya devam ediyor. Türkiye, dünya markaları için cazibe merkezi olma özelliğini korurken, iki ülke arasındaki yatırım ve ticaretin artması da Türkiye’nin ülkeye dış satımında daha etkili sonuçlar almasını sağlıyor.

Merkezleri ABD’de olan ve Türkiye’de faaliyet gösteren ABD şirketleri Türkiye'de ticari faaliyetlerini daha kapsamlı hale getirirken, iki ülke mutabık kalınan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye, ABD'ye 3 milyar 481 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek 1. çeyrek ihracatını gerçekleştirdi. ABD'ye yapılan dış satım böylece ocak-mart döneminde yüzde 28,9 artış kaydetti.

Ülkenin Türkiye'nin ihracatından aldığı pay yüzde 5,8 oldu.

ABD bununla birlikte yılın 1. çeyreğinde Türkiye'nin en fazla dış satım yaptığı ikinci ülke oldu. Ülke aynı zamanda Türkiye'nin dış satımını değer bazında en fazla artırdığı pazar olarak kayıtlara geçti. Türkiye'nin ABD'ye ihracatı, ocak-mart döneminde 779 milyon 972 bin dolar tutarında artış kaydetti.

Etiketler: Türkiye, ABD, rekor ihracat
Okunma Sayısı: 1369
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gültekin

    10.4.2022 11:22:23

    Bir devlet ürettiklerin, iç ihtiyaç fazlasını, değil de iç ihtiyacı düşünmeden bütün malları yurt dışına satıp, iç ihtiyaç sıkıntısı yaratırsa bu ihraç değil, bu tükenen iç tedarik malzemelerin zamlanarak katlanması ve enflasyonu azdırması demektir.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı