"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkmenistan petrolüne 5 milyar dolarlık yatırım

03 Aralık 2015, Perşembe 11:59
Türkmenistan'da petrol ve doğalgaz araması yapan Arap-İngiliz ortak şirketi Dragon Oil, bu ülkede yaklaşık 5 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Türkmenistan'ın Hazar Denizi'nin kendi sınırlarında yabancı şirketlerle anlaşma imzalayarak, enerji kaynaklarını arama izni alan şirketlerden Dragon Oil, bu ülkedeki faaliyetlerine 2000 yılda başladı. 25 yıllık anlaşma kapsamında yabancı şirket, Jeytun ve Jıgalıbek yataklarını kapsayan Çeleken anlaşamlı bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor. Sözkonusu bölgenin doğalgaz ve petrol rezervi tahmini bilgilere göre, petrol rezervi 675 milyon varil ve doğalgaz rezervi 1,3 milyar metreküp. Arap şirketinin, 2000 yıldaki günlük petrol üretimi kapasitesi 7 bin varil iken 2014 yılında bu rakam 100 bin varile ulaştı. 

Dragon Oil şirketi, Türkmenistan'da ürettiği petrolü Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı ile yurtdışına ihraç ediyor. Arap şirketi, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin bünyesindeki SOCAR Trading ile Türkmen petrolünün sevkiyatı konusunda anlaşma imzalamıştı.

Okunma Sayısı: 1406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı