"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turşu ihracatında artış

27 Mart 2020, Cuma 12:41
Türkiye'nin turşu ihracatı, yılbaşından 24 Mart'a kadar olan dönemde, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 54 milyon dolara yükseldi.

Avrupa genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından evlerde tüketimin artması Türkiye'nin turşu ihracatında da artışa neden oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl 1 Ocak-24 Mart döneminde 42 milyon dolarlık turşu ihracatı yapan Türkiye, 2020'nin aynı döneminde bu rakamı yüzde 28'lik artışla 54 milyon dolara yükseltti.

Turşu dış satımında 26 milyon dolarla biber çeşitleri ilk sırada yer aldı. Bunu 19 milyon dolarla kornişon ve 8 milyon dolarla karışık sebze turşuları izledi.

Ülke bazında ise 12 milyon dolarla Almanya ve 6,3 milyon dolarla Hollanda ilk sıralarda yer aldı.

AA

Etiketler: turşu, ihracat, artış
Okunma Sayısı: 1153
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı