"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ünlü kumaş üreticisi, öz sermayesini 100 milyon TL artırıyor

21 Kasım 2015, Cumartesi 09:25
Ünlü yünlü kumaş üreticilerinden Altınyıldız, özsermayesini 100 milyon TL artırarak Çerkezköy’deki fabrika arsasını satın almayı da içeren yeni bir yatırım planını devreye alıyor.

Tamamı nakden karşılanacak artıştan sağlanacak kaynakla üretimde verimlilik, katma değer ve rekabet gücünü yükseltecek yatırımların hayata geçirilmesi planlanıyor. Yeni yatırım planı çerçevesinde, Çerkezköy OSB içinde yer alan ve Avrupa’nın en büyük entegre tekstil fabrikalarından biri olan 45 bin metrakare kapalı kullanım alanlı fabrika binaları ve yaklaşık 125 dönüm açık alanı içeren arsanın, Akkök grubuna bağlı Akiş GYO’dan satın alınmasına karar verildi. KDV hariç 24,7 milyon ABD Doları tutarındaki satın alma bedeli 5 yılda eşit taksitlerle ödenecek. 

Altınyıldız Tekstil ve Konfeksiyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Altınyıldız'ın gruplarının gurur kaynağı olan 65 yıllık lider bir marka olduğunu ifade ederek, ayrıca Ar-Ge faaliyetleri çerçevesinde geliştirdikleri kumaşlarla pek çok dünya markasının tercihi haline geldiklerini kaydetti. Boyner, "Bu yenilikçi ve lider pozisyonumuzu gelecekte daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Tekstil üretiminde artan global rekabet ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri de değerlendirerek özkaynak yapımızı güçlendirme kararı aldık. Yönetim kurulumuzla birlikte kararlaştırdığımız yeni bir yatırım planını hayata geçiriyoruz. Altınyıldız önümüzdeki yıllarda da inovasyonla büyümeye ve Türkiye için katma değer yaratmaya devam edecek.” dedi. 

1952 yılından bu yana faaliyet gösteren Altınyıldız, yıllık 10 milyon metre kumaş üretim kapasitesine sahip. Fransa, ABD, Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Japonya dahil 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapıyor. Yurtdışı satışlarını ABD’de bulunan satış ofisinin yanısıra Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Danimarka, Japonya ve Tayvan’daki satış temsilcilikleriyle gerçekleştiriyor. 

Okunma Sayısı: 1502
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı