"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üretici, şeftalinin fiyatından memnun

06 Ağustos 2015, Perşembe 13:24
Mersin'in Erdemli ilçesinde yüksek kesimlerde yetiştirilen şeftalinin geçen yıl 1 lira olan kilogram fiyatının bu hasat döneminde 1,5 lira seviyelerinde olması üreticiyi mutlu etti.

Üzümlü Mahallesi'nde şeftali hasadına katılan Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger, gazetecilere yaptığı açıklamada, ürünlerin kalitesinin ve rekoltesinin üreticiyi memnun ettiğini belirtti.

Geçen yıl 1 liradan alıcı bulan şeftalinin bu sezon dalında 1,5 liradan satıldığını bildiren Öger, "İlçe genelinde 13 bin 500 dönüm arazide 60-70 bin ton şeftali üretiliyor. Şu an toplanan şeftali erkenci olmasından dolayı ihracata gitmiyor ancak iç piyasadan yüksek talep görüyor. Temennimiz fiyatların bu seviyede devam etmesi" dedi.

Üzümlü Mahallesi Muhtarı Mustafa Başbilen ise güzlük üzüm yetiştirmesiyle bilinen mahallede alternatif ürün olarak yetiştirdikleri şeftalilerin de son iki yıldır yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

Başbilen, fiyatların sezon sonuna kadar yüksek seviyede kalması halinde üreticilerin şeftaliye daha çok yöneleceğini sözlerine ekledi.

AA

Etiketler: şeftali, çiftçi, mersin
Okunma Sayısı: 1540
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı