"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşa 21,6 milyarlık ek vergi yükü

22 Mayıs 2021, Cumartesi 21:46
Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV’ye yapılan zammı değerlendiren Milletvekili Mehmet Güzelmansur, bu zammın vatandaşa yıllık 21,6 milyar ek vergi yükü getireceğini söyledi.

Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV’ye yapılan zammı değerlendiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Bu zamla iktidar vergi tahsilat kolaycılığına kaçmıştır. Bu zamla iktidar bir kez daha vatandaşın cebine göz dikmiştir. Bu zamla vatandaş akaryakıta günlük 59.337.934 TL, aylık 1.780.138.020 TL, yıllık 21.658.345.910 TL fazladan ÖTV ödeyecek” dedi. 

HOLDİNGLERE VERGİ AFFI, VATANDAŞA VERGİ ZAMMI 

Vergi politikalarının tamamen yanlış ve adaletsiz olduğuna vurgu yapan Mehmet Güzelmansur şunları söyledi: “İktidar bazı imtiyazlılara vergi affı, vergi istisnası getiriyor. Kamu gelirlerinde yarattığı açığı da vatandaşın tüketmek zorunda olduğu ürünlere vergi zammıyla kapatmaya çalışıyor. Bu ne âdil, ne sürdürülebilir ne de akılcıdır. Çünkü kolaycılığa kaçarak yaşamsal ürünlere vergi zammı yapmak enflasyon yaratır. Faizi yükseltir. Yüksek faizden şikâyet eden bu iktidar değil mi, öyleyse neden faizi yükseltecek kararlara imza atıyor? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bu zamlar derhal geri alınmalıdır. Gözünü, elini vatandaşın cebinden çekmelidir.” 

 

Etiketler: vatandaş, vergi yükü
Okunma Sayısı: 1762
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı