"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoksulluk sınırı 5.600 lirayı aştı

26 Temmuz 2018, Perşembe 22:02
Türk-İş’in hazırladığı rapora göre, yoksulluk sınırı bu yılın temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık 800 TL artış göstererek 5.662 liraya yükseldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Temmuz 2018’e dair ‘Açlık ve Yoksulluk Sınırı’ araştırmasını açıkladı. Dört kişilik ailenin açlık sınırı 1738, yoksulluk sınırı ise 5.662 liraya yükseldi. Temmuz sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1738 TL, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5.662.46 TL oldu. Geçen yıl temmuz ayında ‘açlık sınırı’ 1497, yoksulluk sınırı ise 4.878 TL olarak belirlenmişti.

Ekmeğe % 15 zam

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Ekmekte meydana gelecek fiyat değişikliği yüzde 15’i geçmeyecek. Kilogramı 5 lira olan ekmeğin fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak” dedi. Federasyon Genel Merkezi’nde ekmek fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyen Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin ülke genelinde, “Ekmek fiyatlarında sessiz zam, gizli zam” gibi haberler olduğunu ifade ederek, “İstanbul ilinde meydana gelen bu olay çok da gerçeği yansıtmamaktadır. İstanbul’un Beşiktaş, Şişli, Sarıyer ilçelerindeki toplam 84 ticaret odasına kayıtlı fırının ekmek fiyatları ilçedeki sıkıntılardan ve girdilerin daha fazla olmasından dolayı fiyat değişikliğine gitmesini, tüm İstanbul’a mal edilmesini veya ülke genelinde böyle bir değişiklik olmuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz.” diye konuştu.

 

Okunma Sayısı: 1642
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı