"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolcu garantisi hızlı trende de tutmadı

14 Haziran 2021, Pazartesi 19:30
Kamu-özel işbirliği (KÖİ) modeliyle yapılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı’nda 2020 yılı için verilen 5 milyon yolcu garantisi tutturulamadı.

Sayı 740 binde kaldığı için Hazine’nin yüklenici Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına 7.5 milyon dolar ödeyeceği belirtildi. Yap-işlet-devret modelli bu projelerde işletici firmalara günlük veya yıllık olmak üzere araç geçişi, yolcu, hasta sayısı gibi garantiler veriliyor. Garantiler tutturulamazsa devlet aradaki farkı işletici firmaya ödüyor. Ödemelerse, geçiş ücretleri dövize endeksli olduğu için döviz bazında yapılıyor. 29 Ekim 2016’da açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’nda yolcu garantileri nedeniyle üç yılda devletin kasasından 13 milyon 852 bin 545 dolar çıktı. Tren garında yıllık yolcu garantisinin tutmaması halinde şirkete her yolcu için 1.5 dolar ödeniyor. Garantinin tutması durumunda ise her yolcu için ödeme 50 cent oluyor.

Okunma Sayısı: 1170
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    15.6.2021 01:17:59

    Bir insan bir-iki bilemedim üç hatalı iş yapar.AKPMHP iktidarının bu millete ve devlete verdiği zararlı işlerde hata değil kasıt olduğu kesin.Zira hangi işi yaptılarsa altında kamuya zarar var.Bir idareci bunlar yapabilmek için ya ahmak ya hain olmalıdır.Sanırım ikincisi ağr basıyor onu da daha evvel kendi beyanlarındaki itiraflarından bilkiyoruz.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı