"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan Avro'dan çıkıyor mu?

20 Şubat 2015, Cuma 19:17
Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin, Yunanistan’ın Avro Bölgesi’nden çıkışı için hazırlık yaptığı iddia edildi.

Alman Der Spiegel dergisi kulis bilgilerine dayandırdığı haberinde, ECB yetkililerinin, Avrupalı ortaklarıyla görüşmelerini sürdüren Yunanistan'ın 19 üyeli Avro Bölgesi'nden çıkışı için hazırlık yaptığını öne sürdü.

Söz konusu haberde, "Bu amaçla, ECB çalışanları diğer ülkelerin Avro Bölgesi’nde ne şekilde bir arada kalabileceklerine dair acil durum planları hazırlıyor" ifadesi kullanıldı.

Haberin ardından avro, dolar karşısında değer kaybetti.

ECB'den konuya ilişkin resmi açıklama yapılmazken, AA muhabirinin ulaştığı ECB Basın Sözcüsü William Lelieveldt, konuyla ilgili sorulara "Yorum yapmıyoruz" demekle yetindi.

Avro Bölgesi maliye bakanlarının TSİ 17.30'da Yunanistan’ın başvurusunu görüşmesi bekleniyor. 

Yardım anlaşmaları 

Yunanistan ile Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) arasında imzalanan yardım anlaşmaları, krediler karşılığında Yunanistan’ın aşamalı olarak yerine getirmesi gereken bir dizi yükümlükler içeriyor. Avrupalı kreditörler, Yunanistan'la mali program konusunu yeniden müzakere etmek için, Atina’nın yardım anlaşmaları (Memorandumlar) kapsamında üstlendiği sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda temel prensipleri kabul etmesini istiyor.    

Yunan hükümetiyse yeni anlaşma sağlanıncaya kadar, “Kredi Sözleşmesi” olarak adlandırdıkları finansal bölümle ilgili maddelerin 6 ay süreyle uzatılmasını talep ediyor.

AA

Okunma Sayısı: 1243
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı