"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

28 ilde dev şike kumpası operasyonu

19 Nisan 2016, Salı 08:35
Şikede kumpas iddialarına ilişkin İstanbul merkezli olmak üzere 28 ilde eş zamanlı operasyonlara başladı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde "terör örgütü kurmak", "terör örgütüne üye olmak", "yasa dışı dinleme" gibi iddialara yönelik 6'sı tutuklu 64 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Karar doğrultusunda İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. 

Bu arada, gözaltı kararı alınanlar arasında, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Akkuş, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Davulcu, eski Emniyet Amiri İbrahim Emre, avukat Orhan Erdemli ve avukat Cemalettin Mutlu'nun da bulunduğu öğrenildi.

Ne olmuştu?

Fenerbahçe’nin şike yaptığı gerekçesiyle kulübün başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkında 2011 yılında soruşturma başlatıldı. 2 Temmuz 2012 tarihinde sonuçlanan dava sonucundaysa Yıldırım hapis cezası aldı, bu cezalar da Yargıtay tarafından onaylandı.

Ancak savcı Abdullah Mirza Coşkun, ‘infazın durdurulmasını ve yeniden yargılama yapılmasını‘ istedi. İstanbul 13′üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Coşkun’un, talebini 23 Haziran 2015’te kabul etti.

Mahkeme kabul gerekçesi olarak 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan ‘yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatini veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkum edilmesini gerektirecek nitelikte olursa’ maddesi değişikliğini göstermişti.

Bu kararla hakkında altı yıl, üç ay hapis cezası kararı verilen Yıldırım ve diğer sanıkların kesinleşmiş cezaları da bozulmuş oldu.

13 Ocak 2015 tarihindeki duruşmada bu altı sanık ve Yargıtay tarafından cezası bozulup yeniden yargılananan sanıkların dosyaları birleştirilmiş ve 37 sanığın yeniden yargılanmasına başlanmıştı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 9 Ekim 2015 tarihinde görülen duruşmada ‘şike yapmak‘ ve ‘örgüt kurmak‘ suçlamasından beraat ederken, 3 Temmuz 2011’de başlayan dava, Fenerbahçe’nin 2010-11 sezonunda şike yapmadığı kararıyla sonuçlanmış oldu.

Etiketler: şike, gözaltı, operasyon
Okunma Sayısı: 1795
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı