"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi, 27 polis köpeği!

30 Mayıs 2016, Pazartesi 15:03
Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinin 563. yıldönümü Yenikapı’da kutlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşen Fetih kutlamalarında görülmemiş güvenlik önlemleri alındı.

Mehteran Grubu’nun ‘Devlet Marşı’yla alana giriş yapan Erdoğan halkı selamlarken sık sık, “İslam coğrafyasının umudu, Balkanlarda Evlad-ı Fatihan, İşte Recep Tayyip Erdoğan” anonsu yapıldı. Alana 4 bin 500 metrekarelik dünyanın en büyük 3 boyutlu sahnesi kuruldu. 563 kişilik Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve TSK Mehteran Birliği, Mehteran Grubu sahne aldı. Ayrıca güvenlik içi 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi, 27 polis köpeği hazır bulundu.

Şölende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul semalarında ezanlarımız okunmaya, ay yıldızlı bayrağımız dalgalanmaya devam ettiği sürece fethin hesaplaşması bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

Milliyet’in haberine göre; İstanbul’un 21 ilçesindeki 26 iskeleden 146 vapur, vatandaşları Yenikapı İskelesi’ne götürdü. 38 ilçeden de 5 bin otobüsle vatandaşlar miting alanına taşındı. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 9 bin polis, 5 helikopter, 1 denizaltı, 1 fırkateyn, 3 sahil güvenlik teknesi ve 27 polis dedektör köpeğiyle üst düzey önlemler alındığını bildirdi.

Çalışkan, vatandaşların 3 ayrı arama noktasından geçtiğini söyledi. Protokolde yabancı misafirler için simültane sistem kuruldu. İşaret dili ile birilikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça canlı yayın yapıldı. 2 adet çadır hastane kuruldu. 10 adet sağlık noktası yerleştirildi. 70 adet ambulans hazır bekletildi. 600 adet sağlık personeli görev yaptı. 20 adet su dağıtım noktası kuruldu. Gösterinin izlenebilmesi için 9 adet dev ekran kuruldu.

Konuyla ilgili diğer haberler:

Ayasofya kapalıyken düzenlenen, siyasi mitinge dönüşen sözde 'Fetih Şöleni'

Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen "Fetih Şöleni" Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şölen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.

Okçular Tekkesi'nde eğitim alanlar, etkinlikler öncesinde performans icra ederken, Okçular Tekkesi’nin tanıtan bir kısa film gösterildi.

Saat 17.00 sularında Yenikapı Miting Alanı tamamen dolarken, Erdoğan ve Yıldırım'ın gelmesiyle kalabalığın coşkusu daha da arttı.

"Gençlik Başkanlık İstiyor" yazılı dev pankart açıldı

Erdoğan'ın helikopteri alan üzerinden geçerken "Gençlik Başkanlık İstiyor" yazılı dev bir pankart açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamladı

Devlet Marşı ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan platformdan vatandaşları selamladı.

Vatandaşlar kontrol noktalarından geçerek içeri alındı

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınanlara Türk bayrağı verilirken, metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle miting alanına gelmeye devam edenlere ücretsiz su dağıtımı da yapılıyor. Çağrı filminin müziklerinin çalındığını alana girenler sık sık tekbir getirerek ellerindeki bayrakları sallıyor.

"Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş"

İstanbul'un surlarına benzer şekilde tasarlanan ve "dünyanın en büyük 3 boyutlu platformu" olarak tasarlanan gösteri alanında ise Fatih Sultan Mehmet'i at üstünde gösteren bir resim ve "Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş" yazısı yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'u anmadan tarih yazmaya kalkarsanız mürekkebiniz kurur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Fetih Şöleni"nde yaptığı konuşmasında, "İstanbul'u anmadan tarih yazmaya kalkarsanız mürekkebiniz kurur, kaleminiz körelir. İstanbul'u görmeden, İstanbul'u yaşamadan geçen ömür eksiktir. Onun için bu şehrin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. İstanbul, bizim için sevgili Peygamberimizin övgüsüne, müjdesine mazhar olmasıyla ayrıca önemlidir. Çağ kapatıp çağ açan, tarihin gördüğü en muhteşem zaferlerden biri olan İstanbul'un fethinin 563.  yıl dönümü mübarek olsun, kutlu olsun." dedi.

"En büyük kalkınma seferberliğini biz gerçekleştirdik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de iktidarda olduğumuz 13 yıl içerisinde cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma seferberliğini biz gerçekleştirdik. Bize ne dediler? 'Boğazın altından tünel, metro yapamazsınız' dediler. Niye yapamayalım? Benim ecdadım Osmanlı, projesini yapmış. Osmanlı, projesini yapmış, bunlar 'Yapamayız' diyorlar. Ne oldu yaptık mı? Yaptık." diye konuştu.

"Yeni Türkiye diyoruz"

Çok önemli neticelere ulaşıldığını, hala katedilmesi gereken mesafelerin olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sabırla, çok çalışarak, ülkemizi 2023 hedeflerimize ulaştırdığımızda, inanın bana, bambaşka bir Türkiye'nin doğuşuna şahit olacağız. Bunun için ne diyoruz. 'Yeni Türkiye' diyoruz. Bunun için 'yeni anayasa' diyoruz. Bunun için 'yeni yönetim sistemi' diyoruz." dedi.

Dokunulmazlığın kaldırılması 

Dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda iktidar partisinin vermiş olduğu teklifin görüşüldüğünü ve 376 kabulle geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ne demektir? Yargı parlamentoya fezlekeleri gönderiyor ve bu fezlekeler rafa konuyordu. Şimdi rafa konmuyor. O tarih itibarıyla bu fezlekeler, 168 milletvekilini kapsayan fezlekeler ve bu fezlekeleri şu anda parlamento oyladı ve yargıya gönderiyor. Onun için de şu anda Meclis Başkanlığında. Bundan sonra kalan yargının, yargının vereceği kararla da sizin bu arzularınız, inanıyorum Allah'ın izniyle yerine gelecek."

Ayasofya ile ilgili daha önceden hazırlanmış haberleri okumak için tıklayınız:

Hazret-i Sultan Mehmed Fatih'in emaneti: Ayasofya’da namaz kılabilecek miyiz?

Ayasofya 24 Ekim 1934’te camilikten çıkarılıp Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlanmıştır. Bu arada sebepsiz olarak medrese yıktırıldığı gibi içeride bulunan ve camiye ait olan çeşitli eşya ile halılar ve levhalar da kaldırılmıştır.

Bunlardan büyük levhalar daha sonra yerlerine tekrar asılmıştır. Beş yüz yıl Türk eseri olarak hizmet eden bu caminin eşyası dağıtılmıştır. 

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/hazret-i-sultan-mehmed-fatih-in-emaneti-ayasofya-da-namaz-kilabilecek-miyiz_398642

Risâle-i Nur’da Ayasofya Camii

Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’nin Ayasofya ile ilgili hassasiyeti ve Ayasofya’nın tekrar ibâdete açılması noktasındaki ısrarını Risâle-i Nur Talebeleri çok iyi bilirler.

Bu konu Nur Talebelerinin her zaman gündeminde olmuş ve Ayasofya’nın ibâdete açılması konusundaki hassasiyetlerini Üstâdlarından aldıkları hakîkat dersine binâen devamlı gündemde tutmuşlardır. Elbette bu hassasiyetin çok önemli cihetleri vardır.

Devamını okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/risale-i-nur-da-ayasofya-camii_371727

Okunma Sayısı: 2686
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı