"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adaletin olmadığı bir ülkede yatırım olmaz

01 Ocak 2019, Salı 23:13
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2018 yılının özellikle dar gelirliler ve ücretliler için zor yıllarından biri olduğunu, sanayicinin anlaşmalı iflâs için başvuru yılı olarak da anılacağını belirtip, “Konkordato kanunu dahi değiştirtilirdi. 2019 yılı için çok umutlu bir yıl olacağını keşke söylenebilseydim, ama zor bir yıl olacağı görülüyor. Seçimin varlığı, iktidarın, hukuk ve kural tanımaz uygulamaları, ekonomiye olumsuz yansıyacak” dedi.

2018 yılında Türkiye’nin ekonomik açıdan zor günler yaşadığını hatırlatan Gürer, 24 Haziran seçimlerinin ardından döviz kurlarındaki dalgalanma ve artan enflasyon rakamlarının, ekonomiyi ciddî sarstığını ve bedeli dar gelirli ile ücretlilerin hayatını iyice daralttığını ifade etti.

Yılın bütününe bakıldığında Türk Lirasının dolar karşısında yüzde 29 oranında değer kaybettiğini belirten Gürer, “Türk Lirasının Arjantin’den sonra en çok değer kaybeden para birimi olması yaşanan sorunlarında özeti gibi” dedi.

Ömer Fethi Gürer, “Öncelikle ekonominin ehil eller tarafından yönetilmesi gerekiyor. Adaletin olmadığı bir ülkede yatırım olmaz. Hukuk devletinin, demokrasinin işlemesi gerekiyor. Merkez Bankasının bağımsızlığı korunup bu anlamda iktidar dikkatli bir üslup kullanmalı” dedi.

Ankara – Fatih Karagöz 

 

Etiketler: ömer fethi gürer
Okunma Sayısı: 2530
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı