"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Adana'da avukatlar 2 gün duruşmalara girmeyecek

30 Kasım 2015, Pazartesi 15:05
Adana Barosu, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etmek amacıyla 1 ve 2 Aralık'ta duruşmalara girmeme kararı aldı.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Elçi'nin katil ya da katillerinin yakalanması için devletin ve siyasi iktidarın üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceklerini söyledi. Baro Başkanı'nın öldürülmesini sıradan bir olaya dönüştürmeyeceklerini belirten Çıtırık şu değerlendirmeyi yaptı:

"Olayı aydınlatmak ve sorumluları bulmak, olayın her aşamada takipçisi olmak siyasi iktidarın, barolarımızın ve Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) birincil görevidir. Başkanımız Tahir Elçi ifade özgürlüğü kapsamındaki düşünceleri nedeniyle hedef haline getirildiğinde, özellikle biz meslektaşları, barolar ve TBB yeterince sahip çıkmadık. Başkanımızı yeterince sahiplenemedik ve sonucunda katledilmesi olayını yaşadık. Adana Barosu Yönetim Kurulu, Avukatlık Yasası'nın 76 ve 95'inci maddelerinin verdiği görev ve yetkiler uyarınca, yaşanan bu vahim olay karşısında 1 ve 2 Aralık'ta duruşmalara girilmemesi kararını almıştır. Tutuklu ve CMK görevlendirmesiyle verilen dosyalarda mağduriyete sebep verilmemesi için duruşmalara girilecektir. Gün, mesleğimize sahip çıkma, acıları paylaşarak azaltma ve mesleki dayanışmayı sergileme günüdür."

DHA

Etiketler: adana, baro, avukat, duruşma
Okunma Sayısı: 1651
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı