"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AİHM kararlarına uyun

28 Ocak 2021, Perşembe
Strasbourg’da devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurul toplantılarında Türkiye ile ilgili Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala kararları da gündeme geldi.

Avrupa Konseyi’nin siyasî karar alma organı olan Bakanlar Komitesi’nin dönem başkanlığını yürüten Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Konsey’e üye ülkelerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına uymak zorunda olduğunu bir kez daha vurguladı. DW Türkçe’nin haberine göre, toplantıya video konferansla katılan ve Avrupalı parlamenterlerin sorularını cevaplayan Maas, tüm üye ülkelerin AİHM kararlarını eksiksiz ve gecikmesiz bir şekilde yerine getirmesi için çalıştıklarını belirterek “ulusal kuralların bu kararların eksik uygulanması hatta hiç uygulanmaması, dolayısıyla uluslar arası hukukun ihlâli için gerekçe oluşturamayacağını” söyledi.

Okunma Sayısı: 1236
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı