"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AİHM, Osman Kavala hakkındaki kararını 10 Aralık'ta verecek

04 Aralık 2019, Çarşamba 20:19
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, (AİHM) Osman Kavala ile ilgili kararını 10 Aralık'ta verecek.

18 Ekim 2017 tarihinde tutuklanan Kavala, AİHM'e 2018 yılında avukatları aracığıyla yaptığı başvuruda, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS), yaşam ve özgürlük hakkıyla ilgili 5. maddesinin 1. 3. ve 4. fıkralarının Türkiye tarafından ihlal edildiği şikayetinde bulunmuştu.

'Keyfi bir şekilde gözaltına alındığı', 'dava öncesi gözaltı süresinin uzunluğu' ve hala devam etmesiyle ilgili şikayetini dile getiren Kavala, kendisine isnat edilen suçlarla ilgili somut delil ortaya konulamadığını ve yerel mahkemelerin de tutukluluğun sürmesi için yine somut deliller sunamadığını bildirmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin hukuksuz gözaltı süresiyle ilgili bireysel başvuru hakkı konusunda yeterli hızda karar alamadığı görüşünü dile getiren Kavala, 'hükümeti eleştirmesi gerekçe gösterilerek, insan hakları savunucusu olarak kendisinin ve diğer aktivistleri caydırmak ve susturmak amacıyla gözaltında tutulduğunu' savunmuştu.

Türkiye'de Mayıs 2013'te başlayan Gezi Parkı eylemlerine finansal destek verdiği iddiasıyla tutuklanan iş adamı Osman Kavala, tutuklanarak cezaevine konuldu. Kavala iki yılı aşkın süredir tutuklu yargılanıyor.

Euronews Türkçe

Etiketler: AİHM, Osman Kavala, karar
Okunma Sayısı: 1626
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı