"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AK Parti bir proje miydi?

22 Aralık 2014, Pazartesi 10:31
Zaman yazarı Ali Bulaç, bugün yayınlanan "Ak Parti bir proje miydi?" başlıklı yazısında AKP'nin kuruluş aşamasında Amerika'nın ve Abdurrahman Dilipak'ın rölüne geniş yer ayırdı. ABD'nin daha önce Necmeddin Erbakan ile anlaşmak istediğini fakat Erbakan'ın bunu reddettiği için farklı bir yol izlediğini belirten Bulaç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte, Bulaç'ın 21.12.2014'de Zaman'da yayınlanan o yazısı:

Geçenlerde Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, +1 TV’ye verdiği röportajda Abdurrahman Dilipak’ın, “AK Parti’nin bir proje olarak ABD, İngiltere ve İsrail tarafından kurulduğunu iddia ettiğini”, kuruluşuna destek veren güçlerin, şu üç şeyi talep ettiğini söyledi:

“1. Biz sizi iktidara taşıyalım.
 2. Size iktidarda sorun çıkaracakları opere edelim.
 3. Size gerekli finansal destekleri getirelim.”

AK Parti’den istenenler de şunlardı:

"a. İsrail’in güvenliğini artıracaksınız, önündeki engelleri kaldıracaksınız.
 b. Büyük Ortadoğu Projesi yani sınırların değişmesi.
 c. İslam’ın yeniden yorumlanmasında bize yardımcı olacaksınız.”

Bu konuyu yazmamın iki sebebi var: İlki, Sayın Karslı beni de şahid gösteriyor. Konu sosyal medyada yer aldıktan sonra doğru olup olmadığını soran onlarca e-mail aldım. Yine yazmayacaktım ama Dilipak, Rotahaber’den Ünal Tanık’a konuşulanları teyid edince yazmaya karar verdim. İkincisi, AK Parti hükümetinin neden Batı’yla bozuştuğunu anlamak için artık bunları yazmak lazım. Evet, o toplantıda vardım, 40 senedir tanıdığım Abdurrahman Dilipak, bunları –ifadelerde bazı değişiklikler olsa da- anlattı. Mesele şu:

1998’lerden başlamak üzere Amerikalılar, sıklıkla bizlerle görüşmeye başladılar. Biri gidiyor, üçü geliyordu. Sordukları şuydu: “Türkiye’de dindar zemini kuvvetli bir iktidar mümkün mü?” Ben ana fikir olarak şunları söylüyordum: “Türkiye’de İslami-muhafazakâr aktörlerin belirleyici rol oynadığı bir döneme giriyoruz. Kronikleşmiş sorunlarımızı eski zihniyetle çözemeyiz; bölge gibi Türkiye de yeniden şekillenmek durumunda, Batı İslam’a, Müslümanların hayat tarzına ve kaynaklarına saygı göstermelidir. Batı ile savaşmak zorunda değiliz ama Batı’nın süren tahakküm ve hegemonyası altında Ortadoğu böyle devam edemez. İsrail sınırlanmalı, rejimler demokratikleşmeli, kaynaklar adil dağıtılmalı, İslam’ın cevaz verebileceği siyasetlere engel olunmamalı.”

Ancak ne aktivisttim ne siyasi bir hevesim vardı. Dilipak ise çok hareketli, aktif bir arkadaşımız. Tanıyanlar bilir, her konuda projesi var. Yeni dönemde Türkiye için mümkün bir siyasi proje hazırladı, bundan hayli saygın kişilere bahsetti. Ve onun ifadesine göre Ankara’da birilerine çalıştığı dosyayı verince, Amerikalıların görüşme trafiği değişti, bir süre sonra Dilipak, projesinin “bazı değişiklikler”le AK Parti olarak ortaya çıktığını gördü. Bundan sonrası hepimizin malumu!

Amerikalılar, ikna edebilselerdi söz konusu projeyi Erbakan hocaya uygulatmayı düşünüyorlardı, ancak o reddetti. Erbakan hoca vefatından önceki son görüşmemizde AK Parti’nin nasıl kurulduğunu uzun uzun anlattı, elindeki bazı belgeleri bana gösterdi; Ertan Yülek Bey şahittir.

Karslı’nın evinde Dilipak, şunları da söyledi: “AK Parti böyle kuruldu ama Erdoğan artık bağımsız hareket ediyor.”

Bu köşeyi takip edenler, benim ilk günden AK Parti’nin BOP merkezli politikasına muhalefet ettiğimi; kuruluşta Amerikalılara ve Batı’ya –bölge ve İsrail adına- verilen taahhütlerin çok ağır olduğunu yazdığımı, bol keseden taviz ve taahhütlerde bulunmadan da bölgesel politika yürütmenin mümkün olduğunu savunduğumu bilirler. Elbette kıyamete kadar Batı’ya bağımlı kalmayacaktık ama bağımlılıktan kurtulmanın yolu bu değildi.

M. Ali Bulut’un yazdığına göre o dönemde bu proje rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’na da teklif edilmiş. Yazıcıoğlu, Erdoğan’a: “Kardeşim zaman ve hadiseler bana öğretti ki, Amerika’nın desteğindeki bir siyasete hizmet edilmiyor. Eğer millete dayanarak siyaset yapacaksan geleyim. Aksi takdirde Amerika hep kendine hizmet ettirir.” Tayyip Bey ona, “Bir müddet Amerika’nın dediklerini yaparız, sonra millete hizmet ederiz. Mani olurlarsa dirsek vurur, gideriz.” deyince rahmetli, “Amerika dirsek vurulacak bir güç değil. Fil ile gireceğin yataktan ezilerek çıkarsın.” demiş, teklifi nazikçe reddetmiş. (Bkz. Haber7, 11 Ocak 2014)

Sistemin onayını al, imkânlarını kullan, sonra “Ben yokum” deyip diklen! Arkasından Saddam’ın Batı adına İran’la savaştıktan sonra Kuveyt’i işgal etmesini andırırcasına Suriye “Bizim iç meselemizdir, birkaç hafta sonra Beni Ümeyye Camii’nde namaz kılacağız” diye silahla rejim devirme ve müdahale arzularını açığa vur. Bu ilk günden yanlıştı. Bugün faturası hepimize kesiliyor!

Okunma Sayısı: 21207
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • refik

    23.12.2014 20:55:12

    Ya Ali Bulaç insanın yüzü kızarır biraz... Senin oğlun AKP milletvekili adayıydı... Sen bu projenin neyi idin... Projenin producessesleri :)))

  • Bülent Erguvan

    23.12.2014 17:33:46

    Ak Parti ABD'nin sipariş üzerine kurulmuş olsa bile Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesini ve milletini seven bir insan olduğuna inanıyorum. Allah kendilerini başımızdan eksik etmesin. Ülkemize bir çağ atlatmış sayıyorum kendisini bir çağ daha atlatmadan ahirete göçmesin inşallah. Allah yar ve yardımcısı olsun.

  • babir

    23.12.2014 16:51:07

    Lütfen, ihlas risalesini ve uhuvvet risalesini, nefsimizi karşımıza alarak tekrar okumayı tavsiye ediyorum. Ve özellikle sabah ve yatsı namazlarında her iman ehlini camiye davet ediyorum. "Mü'minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah'a karşı takva sahibi olun. Umulur ki, böylece siz rahmet olunursunuz. " (49/HUCURÂT-10 )

  • babir

    23.12.2014 16:46:11

    Bir cemaat veya partinin onsuz olamadığı adam: Rey-i Vâhid mi dir ? Ilımlı İslam projesi acaba bazı cemaatleri de kullanıyor mu? Üstad kendi sözünü bile mihenge vurmaktan bahsederken, her söylenene hemen atlamamak gerekir. Müslüman uyanık olmalı. Sadece siyasi düzlemde ki yanlışlara takılıp kalmak hastalık halini aldığında, halimize eyvah ki ne eyvah! Bizi daha az ilgilendiren dış daireye yörüngesine girip de asıl vazifelerimizi ihmal etmeyelim. Öncelikle,Müslüman olduğunu düşünenler, bunu kendileri yaşayarak, önce ailesine, sonra çevresine hissettirmelidir. Lafla peynir gemisi yürümez demişler, demokrasi (veya meşreveti) savunuyorsak önce ailemiz de biz bunu yaşamalıyız. Kendi yaşamadığımız şeyin (demokrasi-meşrevet veya din) toplumda yaşanmasını istemek veya beklemek, bunun için mücadele ettiğini söylemek akılla çelişmez mi? Niçin istediğimiz şeyi önce kendimiz yaşamıyoruz? Hâl dili mi yoksa yaşamadığımız idealimizi kendimizle çelişircesine savunmak mı?

  • babir

    23.12.2014 16:17:21

    Bu arada isimlerin önemi yok, devir fikir devri, lütfen fikirlere bakalım. Üstelik şucu -bucu olmadan da düşünemez miyiz. Yazılar, sadece Yeni Asya camiası okusun diye mi yazılıyor. Nezaket kuralları çerçevesinde herkes fikrini dile getirebilir, böylece meşrevet yapılmış olmaz mı.

  • babir

    23.12.2014 16:11:09

    Rey-i Vâhid nedir, zararları nedir? iyice muhakeme ettikten sonra, şapkamızı önümüze alıp, önce nefsimizi bir güzel hesaba çekersek ve tefekkür edip Gâfur-u Râhim olan Allah'a sığınırsak inşallah kurtuluşa erenlerden oluruz. Herkes (çoğu parti ve cemaatler), İttihad-ı İslam'ı savunurken mensupları acaba sabah ve yatsı namazlarında ne kadar cemaate iştirak ediyorlar, bir kendine sorsun lütfen! "Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

  • vefa umurca

    23.12.2014 12:46:10

    arkadaşlar; devlet memuru iseniz bir şey diyemem amma değilseniz önce adınızla yazınız. ki yeni asya'nın imani çizgisinde olduğunuzu bilelim siyaseten ayrı olmamız, birinizin 12 yıl boyunca bana göre siyaseten yanlış peşinde koşması ve bir diğerinizin ise hala yanlış peşinde koşması yazık çok yazık. her zaman ki gibi yine sizin gibi farklı siyaset yaptığını söyleyenler sayesinde Siyonist lobi kazanıyor. Allah akıl fikirinde doğrusunu versin amin.

  • çavdari

    23.12.2014 12:09:45

    Hüsam abi, Gülen'in o videosunu izlersen orada diyor ki: "Yapacağı cihad, edeceği hizmet meşkuktur. Semeresi belli değildir. Kime müessir olacak kimi irşad edecek ortada henüz bir şey yoktur. Meşkuk bir semere için muhakkak bir günaha girilmez. Evvela din ve diyanete bağlılığı iddia ediyorsa evvela başını kapasın bir mütedeyyine olarak bu mevzuda mücadele versin". Burada güzel ilkeler var. Bunu tüm Gülen hizmetlerine uygulayın ve türnisol kağıdı gibi renk belli olacaktır. Türkçe olimpiyatı mı dersin, Kırgizistan'da Türkiye'den götürdükleri bayan öğretmenin başını açtırmaları mı dersin (bizzat dinlediğim bir vakıadır) ve nice başkalarına sevimli görünme onların kalplerini ısındırma gibi "meşkuk semereler" için yapılan işler mi dersin. İslamiyetten tavizle islamiyet kaidelerini çiğneyerek hizmet olmaz. O yüzden ben bu ölçülerle bakıyorum.

  • mehmet beşikdüzü

    23.12.2014 12:06:34

    Bırakın artık islamın yakasını "DİN SİYASET MİLLET" BIKTIK ..GINA GELDİ İKRA ETTİK YAHU "ABD RUSYA" HANGİSİNİ SEÇERSEN OLDU BU İŞ

  • husam

    23.12.2014 11:47:44

    onarılmaz değil ama var olan yarayı daha bir derinleştiriyor gibi geliyor bana sen,ben,senin yolun,benim yolum,hocan abin... ben burada oturup yorum yazar belkide nefsime hizmet ederken ilmiyle bedeniyle malı mülküyle aklıyla ruhuyla islama hizmeti dokunan her insan ister şeyh ister imam isterse bir tornacı benim nezdimde bir islam kahramanıdır. hüsn-ü zan islam halidir korumaya çalışalım çavdariyem yetişilmez lafıma / milyon baş feda islamın tekbir ahkamına / tevhidi kıble etti üstadı ahirzaman / saf olalım mehdi-i azam sancağında /

  • çavdari

    23.12.2014 10:25:45

    Husam kardeş, milyonların sana hoca nazarıyla baktığı bir durumda ve senin sözünü fetva kabul ettiği bir makamda "bana göre okumayı tercih etmeliler" yani başlarını açmalılar deyip Allah'ın hükmünü çiğnemelerine bir "hoca"nın cevaz vermesini benim aklım almıyor, kalbim kabul edemiyor. Aynı Gülen'in gerçekten Müslümanca başka bir başörtüsü fetvası var, ona %100 muvafığım. İnternette izleyin bakın ne diyor orada. Youtube'a girin ve arama kısmına şunu yazın "Fethullah Gülen hocaefendi'nin başörtüsü fetvası.mp4" Ordaki Gülen nerde sonraki Gülen nerde? Sizin bahsettiğiniz iman etme amel etmeme meselesi farklı bir iş. Lütfen karıştırmayın. Bir hoca asla cevaz veremez. Dese ki "Kuran'ın hükmü vardır, budur, başını açanlar kendi bilir, ama günaha girerler" Bir hocaya yakışan budur. Ben alıntı yaparak yazdım, kimseye iftira atmıyorum.

  • husam

    23.12.2014 10:12:54

    sn çavdari şimdide bana islamın imanın tavrını bilmeme suçlaması var öncelikle birilerini suçlamaktan vazgeçelim fikirlerimizi beyan edelim. usul ve füru hususunun elbette bu kadar yüzeysel ele alınmaması lazım ancak sizin yorumunuzdan hareketle füru nun terkinin iman dairesinden çıkarmayacağını bilmemiz lazım.bugün benim namazı farz olduğunu inkar etmeden namaz kılmıyor olmam benim müslüman olmadığım manasına gelmeyeceği gibi ... Rabbim önce nefsime sonra cümle ümmeti muhammede birbirine karşı yumuşak anlayışlı ve ölçülü davranmayı nasip etsin.olurda hataya düşersek yanlışımızı görme feraseti ve tevbe edip helallik almayı bizlere nasip etsin tartışma ortamı oluşmaması için son mesajımdır sn çavdari hakkını helal et

  • çavdari

    23.12.2014 09:51:49

    devam: "O bu milletin içinden çıkmıştır, bu milletin evladıdır, bu millet için yüreği çarpmıştır, bizim mukaddes bildiğimiz, saygı duyduğumuz her meseleye saygı duymuş ve millet nezdinde, kalbinde saygın bir yeri olan bir insandır." ***Papa'ya mektub**** "İslam yanlış anlaşılan bir din olmuştur ve bunda en çok suçlanacak olan Müslümanlardır." Papa "hazretlerine" gidip hangi sıfatla gittiyse bizi de suçlu gösteriyor ve onun Diyalog misyonunun bir parçası olmayı kabul ediyor. FG'ci bir zihin için sanırım bunlar normal şeyler. Ama diyalog meyvelerini verdi. İslam adını duyurmak meselesi. Yabancı ülkelerde açılan okullarda M.Kemal büstleri koyarak, şarkı yarışmaları düzenleyerek? İrdelesem daha çok şey var ama vakit müsait değil şu an.

  • çavdari

    23.12.2014 09:33:55

    Sn Husam, "Nam-ı Celil-i Muhammedi yi dünyanın dört bir yanında yayma gayesi olan bir insana" Ya siz İslam'ın ve imanın gerektirdiği tavrı bilmiyorsunuz ya da hüsnü niyetiniz gözünüze bir perde indirmiş. İşte benim delillerim fg sitesinden: "Dinin füruata ait bir meselesinde bu denli hassas olmak mı, yoksa tercihini başka istikamette kullanmak mı gerekli' Kişi kanaatı vicdaniyesi ile bu mevzuda hükmünü verip öyle davranmalıdır. Bana göre okumayı tercih etmelidirler.' Kanaatince neymiş? Kızlar başörtüsünü değil okumayı tercih etmeliymiş. Aynı Gülen'in internetteki eskilere ait başörtüsü beyanı var, bir kıyaslayın. 2- Mustafa Kemal: "Birilerinin onu bir taraflara çekip, dinin karşısındaymış gibi göstermelerine karşılık, hatta orada uzun boylu olarak onun çok iyi bir dindar olduğunu, Şemsettin Günaltay ile olan bir mülakatı ifade etmek suretiyle, onun başka tarafı çekilmeye müsait olmadığını ısrarla ifade ettim." devamı var

  • halil

    23.12.2014 09:29:58

    Arkadaşlar, eski tartışmaları lütfen bir kenara bırakalım. Abdurrahim Karslı ile ben dersanede birlikte kaldık. Bu arkadaşın, A. Dili... ile ilişkisine dikkat, yeni bir AKP kuruluyor, yeni oyunlar, yeni seneryolar, yeni aldatmalar yaşanacak, şimdiden herkes tedbirini alsın, demokrat-merkez adı altında, millet tabanına dayalı demokrat bir hareketin önünü kesmek için bu yeni oluşum pişirilmeye çalışılıyor, bu sefer aldanmayalım, ne APK tarafına, ne de yeni oluşumlar lehine konuşalım, iman hizmetini merkeze alıp, oradan aldığımız ihlas ve samimiyetle siyasi duruşumuzu, Risale-i Nurdaki doğru siyasi anlayışa uygun yaşayalım, vesselam!

  • husam

    23.12.2014 09:11:57

    sayın babir fikir hürriyeti elbette hazmetmektir ama aşağıdaki yorumlarda bahsedilen ömrünü islama adamış milyonlarca insanı irşad etmiş Nam-ı Celil-i Muhammedi yi dünyanın dört bir yanında yayma gayesi olan bir insana ihanet etmiş hain demek en hafif tabirle cahilliktir

  • babir

    23.12.2014 08:53:13

    harmani bey, fikir hürriyeti kendin gibi düşünmeyeni hazmedebilmektir. Çavdari bey sizden olsa ne olmasa ne, muhakemette hürriyet böyle mi tarif ediliyor. Yorumların engellenmesini istemenin yasakçı zihniyetten ne farkı var.

  • ali yeşilkaya

    23.12.2014 08:48:52

    "Evet, İstanbul siyaseti, İspanyol hastalığı gibi bir hastalıktır. Fikri hezeyanlaştırır. Biz müteharrik-i bizzat değiliz, bilvasıta müteharrikiz. Avrupa üflüyor, biz burada oynuyoruz. O tenvim ile telkin eder, biz kendimizden hayal edip, asammâne tahribimizde eser-i telkini icra ederiz. Madem ki menba Avrupa’dadır. Gelen cereyan ya menfî veya müspettir.ilh.' sünuhattaki bu kısım ve devamı, meseleyi gayet açık şekilde izah ediyor.bence siyasi islam hastalığına yakalananlara en güzel deva sünuhatta. not:yazıcıoğluna,erdoğandan önce bu teklifin yapıldığını 1. elden biliyorum.başlarında bilinen bir türkiye yahudisinin olduğu 3 kişilik bir grup yapıyor.ama o teklifte içerik benzemekle birlikte biraz daha farklıymış.

  • çavdari

    23.12.2014 08:45:09

    Harmani bey, Umarım bu ismi benim mahlasımla kafa bulmak için almadınız. Benimki künye gibi, dalga geçme amacı yok. "Ama maksadı nedir, derdi nedir, anlamak mümkün değil" Çok kolay, ben görmezden gelinen, kendince tevil edilen ve kabul edemediğim meselelere dair sorular soruyorum. Amacım çok açık. 1- DP demokrat değildir. 2- AKP, SP ile aynı değil ve bildiğiniz manada İslamcı değildir. 3- AKP nazarımda ehvenüşşerdir. 4- FG gurubu ciddi manada suçludur, 17 Aralıktan beri olan olaylarda ve daha öncesinden de ilköğretim talebelerine kadar malum olan kadrolaşma hatalayırla. 5- FG İslam'a başörtüsü, Kemalizm, laiklik, diyalg gibi konularda ihanet etmiştir, Allah da er geç hesabını soracaktır. vesselam.

  • ali yeşilkaya

    23.12.2014 08:20:57

    akpnin böyle bir proje olduğunu görmek için dilipakın itiraflarına ihtiyaç yok. fakat burada karıştırılan bir durum olduğunu düşünüyorum. üstadın'onlar üflüyor,biz burada asammane oynuyoruz'dediği durum demokratlar da dahil bütün iktidarlar için geçerli. asıl önemli olansa muhakemesizce bu telkinlere kendini kaptırmak.bopun eşbaşkanı olmakla övünen bir şahsın, arap baharında olan biteni görmesini beklemek hayal olduğu gibi,osmanlıyı diriltmek fikriyle alem-i islamda çevirilen dolapları görmesini beklemek de hayaldir. demokratlarla bunların farkı burada.bunlar kendilerine telkin edilen hayali gerçek sanıyor.hevese fikir sureti giydiriyor.

  • AHMET GÖK

    23.12.2014 08:16:12

    Menfaat .Ali BULAC Bunların içinde demek ya tehdit ediliyor yada çok para alıyor.

  • refik

    22.12.2014 20:32:07

    Sayın Garip; Menfaat menfaat menfaat...

  • Garip

    22.12.2014 19:36:20

    Vallahi Ali Bulaç Bey'e Günadın demekten başka söz bulamıyorum,AKP nin bir proje olduğunu ve bu projeninde Türkiye ve Müslümanlardan ziyade bu projeyi dayatanlara hizmet edeceğini taa AKP nin kuruluş aşamasında Yeni Asya yayınlarıyla ortaya koymuştu ama çokları gibi Sayın Bulaç da bu yayınlara kulak vermedi ancak 12 yıl sonra bu kanaata varabildi yine de fena sayılmaz zararın neresinden dönülürse kardır.İnşallah Diğer dindar muhafazakarlarda bu gerçeği görür ve Türkiye ve dindarlar daha fazla zara görmeden tedbirini alırlar diye ümit etmekteyim.

  • Hüseyin İLHAN

    22.12.2014 18:01:49

    'İnsan fıtraten mükerrem olduğundan hakkı arıyor.Bazan batıl eline gelir;hak zannederek koynunda saklar.Hakikatı kazarken,dalalet başına düşer;hakikat zannederek başına giydirir.,diyor aziz üstadımız.Şu an 28 Şubatçıların zulmünden kurtulayım derken cilaladıkları güruh maalesef başımıza geçirildi.Acı tarafı şu ki,cemiyette dindar ve dine bakış ciddi yara aldı.Bunun için çalışacak,çabalayacak istikameti tam gösterecek İMAN HAKİKATInı içine sindirmişlerin bazılarının bu dalalete alet olmaları inşaallah son bulacaktır. 265 güne giden RİSALEİ NUR yasağı,gelecekte daha vahim sıkıntılara sebebiyet vermemsi için başta YENİ ASYA nın ve müntesibi bizler fertlerin verdiği bu şeref ve haysiyetli mücadle indi ilahide makbul ve muzafferiyetle neticelenecekti ümid ve kanaatindeyim.Rabbim işlerimizi,hal ve ahvalimizi hayır etsin,hayır olmayacaklarıda hayırlara tebdil eylesin.AMİN.

  • harmani

    22.12.2014 14:10:43

    Sayın Editör! Çavdari Bey'in, geçit verdiğiniz bazı yorumları da şık olmamış. Keşke onlara da müsaade etmeseydiniz. Zira maksatlı ve kafa karıştırıcı. Bu kardeşimiz, içimizden biri de olabilir. Ama maksadı nedir, derdi nedir, anlamak mümkün değil. Vesselam.

  • refik

    22.12.2014 13:49:21

    12 senedir o proje ile ortak çalışıyordunuz. Aman ne analizler ne analizler... Biz de çok kayda aldık şimdi oturup tez yazacağız :))

  • çavdari

    22.12.2014 13:18:27

    Editörün Notu: Seviyeli eleştiriye tahammülümüz var, bunu onaylanan yorumlarınız dolayısıyla siz de inkar edemezsiniz sanırım. Ancak asılsız iddia ve kavli leyyinden uzak tahkirlerinizi onaylamamızı beklemeyiniz.

  • ahmet dekiş

    22.12.2014 13:03:33

    İyide bunları nede geçmişte söyleyemiyordunuz da şimdi söylüyorsunuz öküz ölmeden ortaklık bozulmadan dik dursaydınız bunlar başımıza gelmeyecekti

  • çavdari

    22.12.2014 12:37:46

    Sayın editör, yine sansürlemeye başladınız. Hükümet demokrasiye fikir özgürlüğüne darbe vuruyor diye haberler yaparken kendi haberlerinin altına muhalif yorum yapılmasına müsaade etmemek nasıl izah olunur? Bu nasıl bir anlayış?

  • namık kasımoğlu

    22.12.2014 12:31:43

    bunlar tamam da sayın Abdurrahman DİLİPAK onaylamıyor.birileri yalan söylüyor

  • Abdurrahman KOÇAK

    22.12.2014 12:00:20

    Evet ice berg in ucu görünmeye başladı.Ama bunu Yeni Asya ve okuyucuları ferasetleri ile çok önceden görmüşlerdi.Fakat diğer göremeyen arkadaşlarımızda vardı halende var acaba bundan itibarende göremeyeceklermi.

  • çavdari

    22.12.2014 11:56:31

    "Zaman yazarı Ali Bulaç" Oh elbette projedir. İşler iyiykeni AKP fırsatlar sunuyorken böyle bir soru işareti yoktu. Ne hikmetse şimdi akıllarına sorular geldi. Halbuki Gülen gurubu için bu soru işaretinden öte belgeli bir durumdur. Gülen'i ABD'de oturtmaya referans olan CIA ajanı Graham Fuller mi dersiniz, Gulen'in "ılımlı İslam" söylemleri, İsrail'i otorite kabul eden söylemleri mi dersiniz. Müslümanın vicdanında hüküm çoktan verildi.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı