"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP konvoyuna 'bombalı tuzak' iddiası

24 Ekim 2015, Cumartesi 13:22
AKP Diyarbakır milletvekili adaylarının seçim çalışmaları için gittiği Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce iki ayrı noktada yola döşenen patlayıcının konvoyun geçişi sırasında patlatılmasının planlandığı öne sürüldü.

Korucuların fark etmesi üzerine patlayıcılar, jandarma ekiplerince kontrollü şekilde patlatıldı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde AKP milletvekili adaylarının seçim çalışmaları için geçiş yapacağı güzergahta terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen iki ayrı patlayıcı, güvenlik güçlerince kontrollü şekilde infilak ettirildi.

AKP Diyarbakır milletvekili adayları Galip Ensarioğlu, Fatih Kayhan ve Alaattin Parlak, bazı partililerle seçim çalışmaları için konvoy halinde dün Hani ilçesine hareket etti.

KORUCULAR PATLAYICILARI FARK ETTİ

Bölgede yol kontrolü yapan korucular, Aksalkan ve Mıbırdaş köyleri arasında yola tuzaklanmış bir patlayıcı olduğunu fark etti. İddiaya göre, teröristler patlayıcıyı yerleştirdikleri yola bir kamyon kum dökerek AKP konvoyunu bu noktada durdurup patlayıcıyı infilak ettirmek istedi.

PATLAYICI DÜZENEĞİ PATLATILDI

Bölgede kontrol yapan korucuların kabloları fark etmesi üzerine durum jandarmaya bildirildi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerince karayolu ulaşıma bir süre kapatılarak patlayıcı düzeneği kontrollü şekilde patlatıldı.

Çalışmalarını sürdüren korucular, Kaygusuz beldesi yakınlarında da yola yerleştirilen bir patlayıcı olduğunu gördü. Jandarma ekiplerince yolda alınan güvenlik önlemlerinin ardından patlayıcı imha edildi. Patlamanın etkisiyle karayolunda oluşan çukur, daha sonra mıcır dökülerek kapatıldı.

AA

Okunma Sayısı: 2155
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı