"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP standına camiden elektrik çekildi

15 Mayıs 2015, Cuma 12:30
Maltepe'de seçim propagandası yapılan AKP standına Merkez Camii'nden elektrik çekilmesi muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu.

MHP'li bir grup ile AKP'liler arasında arbede yaşandı, 4 kişi gözaltına alındı.

Maltepe’de bir caminin elektriğini kullanarak seçim propagandası yapan AKP’ye muhalefet partilerinden tepki geldi. Camii çevresinde toplanan MHP’li bir grup ile AKP’liler arasında arbede yaşandı. Kavga sonucu 4 kişi polis tarafından göz altına alındı.

Olay, akşam saatlerinde Feyzullah Mahallesi Merkez Cumhuriyet Camii’nin de bulunduğu Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre AKP, MHP ve CHP, seçim propagandası yapmak üzere Merkez Camii’nin önünde birbirlerine yakın şekilde tanıtım stantları açtı. Bu sırada rakiplerine karşı avantaj sağlamak isteyen AKP, yan taraftaki caminin elektrik hattına kablo bağladı. Kurduğu ses sistemi sayesinde diğer partilerin propaganda araçlarını bastırmaya başladı. Durumu fark eden MHP ile CHP’liler olaya tepki gösterdi. Çevredeki vatandaşların da müdahil olması nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Olay yerine çok sayıda polis gönderildi. 

Olayın büyümesi üzerine MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kurtuluş Bozkır ve İlçe Başkanı Ömer Lefzan olay yerine geldi. Elektriğin kesilmesini isteyen MHP’li yöneticiler, Maltepe Müftülüğü’ne dilekçeyle başvurdu. Bu sırada MHP’li yöneticiler ile AKP’li bir grup arasında da kavga çıktı. Kavgaya karıştıkları iddia edilen 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Tepkilerin artması üzerine AKP’liler camiye bağladıkları elektrik hattını kaldırdı.

Bölgedeki gerginliğin sürdüğü öğrenildi.

Okunma Sayısı: 1210
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı