"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akyol'un 'Avrupa' ile ilgili ifadeleri; Bediüzzaman'ın Risale-i Nur'daki değerlendirmelerini hatırlattı

10 Mart 2017, Cuma 23:58
Gazeteci yazar Taha Akyol, Türkiye'nin iç huzuru gibi dış dünyada dost çevreler kazanması için hukuk ve demokrasiyi güçlendirmek gerektiğine dikkat çekti.

Taha Akyol'un, Hürriyet'de yayınlanan bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Türkiye dış politikada zorluklarla karşı karşıya, terör belası da malum... Türkiye için “istikrar” elbette çok önemlidir fakat bunu “tek ve sürekli iktidar” kavramına indirgemek yanıltıcıdır. Asıl sağlam istikrar, toplumsal barıştır, vatandaşların hukuka ve kamu kurumlarına güvenidir... 

Dış politika bakımından, Batı’da popülist İslamofobik hareketlerin güçlenmesi bizi “Haçlı Avrupa” falan gibi ölçüsüz genellemelere kaptırmamalıdır. O Avrupa’dan başka bir de otoriter popülizme karşı demokrasi ve hukuku savunan, Türkiye’ye destek olmuş bir Avrupa da vardır.

Ben seçmen olsam oyumu elbette Merkel’e, Rutte’ye veririm, öbürlerine karşı.Türkiye’nin iç huzuru gibi dış dünyada dost çevreler kazanmasının yolu da elimizi hukukla ve demokrasiyle güçlendirmektir. Dünya sıralamasında 80. sıralarda durarak bunu yapamayız. Bakın, ABD ve Rusya beraberce Menbiç’e el koydular! Halbuki Menbiç’te “PYD’yi vuracağımızı” söylemiştik. Fırat Kalkanı elbette elimizi güçlendirdi fakat diplomaside elimizin daha fazla güçlenmesine çok ihtiyacımız var.

Konuyla ilgili önemli haber ve makaleler:

Akyol'un Avrupa değerlendirmesi ile ilgili olarak kaleme aldığı ''Dış politika bakımından, Batı’da popülist İslamofobik hareketlerin güçlenmesi bizi “Haçlı Avrupa” falan gibi ölçüsüz genellemelere kaptırmamalıdır. O Avrupa’dan başka bir de otoriter popülizme karşı demokrasi ve hukuku savunan, Türkiye’ye destek olmuş bir Avrupa da vardır.'' ifadeleri Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin bir Kur'an tefsiri olan Risale-i Nur eserlerinde, Avrupa hakkındaki tahlillerini hatırlatması açısından dikkatleri üzerine topladı.

Aşığada yer verdiğimiz istifadeye medar makale ve haberler, konunun daha iyi anlaşılmasını sağlaması açısından oldukça önemlidir.

Avrupa ikidir, muradımız iyilikleridir

Yanlış anlaşılmasın, Avrupa ikidir: Birisi, İsevîlik din-i hakikîsinden aldığı feyizle hayat-ı içtimâiye-i beşeriyeye nâfi san’atları ve adalet ve hakkaniyete hizmet eden fünunları takip eden birinci Avrupa…

(…)

[Diğeri,] felsefe-i tabiiyenin zulmetiyle, medeniyetin seyyiâtını mehâsin zannederek beşeri sefâhete ve dalâlete sevk eden bozulmuş ikinci Avrupa…

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/risale-i-nur-dan/avrupa-ikidir-muradimiz-iyilikleridir_415029

Bediüzzaman; birinci 'Avrupa'yı övüyor, ikinci 'Avrupa'yı tokatlıyor

Büyük İslam Alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin Kur'an-ı Hakim'in hakikatli ve nurlu bir tefsiri olan Risale-i Nur'da, Avrupa ve Hristiyan dünyası ile ilgili dikkat çeken ifadelerini hatırlattı.

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/bediuzzaman-birinci-avrupa-yi-ovuyor-ikinci-avrupa-yi-tokatliyor_385940

Birinci Avrupa'dan, ikinci Avrupa'ya ders: Kilise, kapılarını Müslümanlara açtı

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/birinci-avrupa-dan-ikinci-avrupa-ya-ders-kilise-kapilarini-muslumanlara-acti_390813

Avusturya'da başörtüsü tartışması: Birinci Avrupa ve ikinci Avrupa karşı karşıya!

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/avusturya-da-basortusu-tartismasi-birinci-avrupa-ve-ikinci-avrupa-karsi-karsiya_392708

Avrupa, İslâmiyete hamile: İsviçre'de Avrupa İslam Üniversitesi açılacak

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/avrupa-islamiyete-hamile-isvicre-de-avrupa-islam-universitesi-acilacak_391165

Haber Merkezi

Etiketler: taha akyol
Okunma Sayısı: 3911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı