"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Allah, ‘kul hakkı ile gelme’ diyor

16 Mayıs 2017, Salı
Beyin kanaması geçirerek vefat eden sanatçı İbrahim Erkal, son ropörtajında, “Cenab-ı Allah kendine yapılan bütün şeyden insanı affediyor. Ama kula kul hakkıyla gelme diyor. Niye acaba?” diye sormuş.

Beyin kanaması geçirerek vefat eden sanatçı İbrahim Erkal konuşmasının sonunda ise, “Cenab-ı Allah kendine yapılan bütün şeyden insanı affediyor. Ama kula kul hakkıyla gelme diyor. Niye acaba? Kulda bir şey var. 

İbrahim Erkal’ın ölmeden önceki son röportajındaki konuşmaları dikkat çekti. Ünlü sanatçı Erkal röportajında, “Müzik, hayatımı çok fazla dolduruyor. Çocuklarla ilgileniyorum. Sabah erkenden çocukların okula gitmesiyle, akşam okuldan gelmeleriyle ilgileniyoruz. O vaktimi alıyor” dedi. 

Sahne hayatı dışında yaptıklarından bahseden Erkal, “Sahnelerin, sanat dünyasının dışında da yine müzikle ilgili -kimsenin bilmediği- (bir okulda) burada ders veriyorum. Musiki dersi veriyoruz. Halk müziği korosu hazırlıyorum pazar günleri. Mesela o benim bir hobim, çok hoşlanıyorum” şeklinde konuştu.

Konser ve televizyonlardan para alarak iş yaptığını söyleyen Erkal, musiki dersi için “Burada para vererek yapıyorum daha çok hoşuma gidiyor. Vaktimi burada geçiriyorum” dedi.

Musiki terbiye ediyor

Musikinin insanı terbiye ettiğini, dinginleştirdiği ve sakinleştirdiğini söyleyen Erkal, “(İnsan) İçindeki aşkı, şarkıları söyleye söyleye, deşarj olur. Herşey sevgiden geçiyor. Aşktan geçiyor. İnsan sevgisi...” dedi. http://turkaznews.com’da yayınlanan röportajının sonunda ise Erkal, “Cenab-ı Allah kendine yapılan bütün şeyden insanı affediyor. Ama kula kul hakkıyla gelme diyor. Niye acaba? Kulda bir şey var. Dolayısıyla biz insanlarla iyi geçineceğiz. Adam kötü insan. Mesafeli duracaksın, uzak duracaksın. Arkadaş olmayacaksın. Merhaba diyeceksin, arkadaş olmayacaksın. Ne yapacaksın? Kendi çevrenden insanlarla toplanacaksın müzik yapacaksın” dedi.

HABER: MUSTAFA SAİT ÖNAL

Okunma Sayısı: 6549
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı