"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avrupa ırkçılığı reddediyor

01 Mart 2019, Cuma 01:11
Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen bir panelde konuşan AP milletvekili Wajid Khan, Avrupa’da gerçek yabancıların ırkçılık yapanlar olduğunu söyledi.

Politikacılar kaçınmalı

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen “Avrupa’da Müslüman Karşıtı Irkçılık ile Mücadele” başlıklı panelde konuşan AP milletvekili Wajid Khan, “Politikacılar, tek bir grubu düşman olarak suçlayan popülist ve tehlikeli söylemlerden kaçınmalı” dedi.

AŞIRI SAĞ İTTİFAK HALİNDE

Salzburg Üniversitesi’nden Dr. Farid Hafez ise, çeşitli ülkelerdeki aşırı sağ grupların ittifak halinde olduklarını, pek çok Avrupa ülkesinde aşırı sağcıların İslamofobi üzerine seçim kampanyaları inşa ederek oylarını arttırdıklarını ve siyaseten güçlü pozisyona geldiklerini anlattı.

CİDDî MÜCADELE GEREKİR

SETA Avrupa Araştırmaları Direktörü Enes Bayraklı da “İslamofobi sadece Müslümanların değil bütün Avrupa’nın sorunudur. İslamofobi ile ciddî mücadele etmek gerekir aksi takdirde herkesi etkiler” ifadelerini kullandı. Dr. Selma Muhic ise İslamofobinin siyasi malzeme haline geldiğini ifade etti.

***

İslamofobi, ırkçılığın yeni hali

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Avrupa Araştırmaları Direktörü Enes Bayraklı, “İslamofobi, ırkçılığın yeni ve kabul edilebilir bir biçimi halini aldı.” dedi.

Bayraklı, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) SETA’nın düzenlediği “Avrupa’da Müslüman Karşıtı Irkçılık ile Mücadele” başlıklı panelin moderatörlüğünü yaptı. Çok sayıda Avrupa ülkesinde aşırı sağcıların iktidarda bulunduğunu hatırlatan Bayraklı, Mayıs ayında yapılacak AP seçimlerine yönelik anketlerde de aşırı sağcı partilerin oy oranlarının yüzde 20’yi aşmasının beklendiğini ifade etti. Bayraklı, “İslamofobi sadece Müslümanların değil, bütün Avrupa’nın sorunudur. İslamofobi ile ciddî mücadele etmek gerekir aksi takdirde herkesi etkiler.” ifadelerini kullandı. Panelin açılış konuşmasını yapan AP milletvekili Wajid Khan da “Politikacılar, tek bir grubu düşman olarak suçlayan popülist ve tehlikeli söylemlerden kaçınmalı.” dedi. Müslüman Avrupalıların, Avrupa vatandaşı olduğunu belirten Khan, Avrupa’da gerçek yabancıların ırkçılık yapanlar olduğunu söyledi.

Okunma Sayısı: 1404
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı