"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Avukatlık asgari ücret tarifesi değiştirildi

09 Kasım 2015, Pazartesi 10:43
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı’nın avukatlık asgari ücret tarifesinde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi.

Sulh Hukuk Mahkemeleri, Sulh Ceza Hâkimlikleri ve İnfaz Hâkimliklerinde takip edilen davalar için 600,00 TL ücret düzenlemesi getirildi. 

Resmî Gazete’de yayımlanan tarifenin 11. Maddesinin beşinci ve altıncı fıkraları “Tahliyeye ilişkin icra takiplerinde tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde belirtilen maktu ücrete hükmedilir. Borçlu itiraz süresi içerisinde borcunu öderse tarifeye göre belirlenecek ücretin dörtte üçü takdir edilir. İcra dairelerinde borçlu vekili olarak takip edilen işlerde taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayıldığı hallerde; çıkabilecek uyuşmazlıkların Avukatlık Kanununun 164. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca çözülmesinde avukatlık ücreti, tarifenin ikinci kısmında belirtilen maktu ücretlerin altında kalmamak kaydıyla, tarifenin üçüncü kısmındaki yüzdelik oranların yarısı esas alınarak belirlenir. Ancak belirlenen ücret asıl alacağı geçemez.” şeklinde değiştirildi. 

Tarifenin 15. maddesinin dördüncü fıkrası “Vergi mahkemelerinde takip edilen davalarda taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan akdi avukatlık ücretinin geçersiz sayıldığı hallerde; çıkabilecek uyuşmazlıkların Avukatlık Kanununun 164. maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca çözülmesinde avukatlık ücreti, tarifenin ikinci kısmının birinci bölümünde belirtilen vergi mahkemelerine ilişkin ücretin dört katı olarak belirlenir. Ancak belirlenen ücret müvekkil lehine iptal edilen miktarı geçemez.” olarak düzenlendi. 

22. madde aşağıdaki şekilde değiştirildi: “İhtiyari dava arkadaşlığının bir türü olan seri davalar ister ayrı dava konusu yapılsın ister bir davada birleştirilsin, toplamda kırk dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam avukatlık ücretine, toplamda yüz dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin yüzde 70’i oranında avukatlık ücretine, toplamda ikiyüzelli dosyaya kadar açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin yüzde 60’ı oranında avukatlık ücretine, toplamda ikiyüzelliden fazla açılan seri davalarda her bir dosya için ayrı ayrı tam ücretin yüzde 40’ı oranında avukatlık ücretine hükmedilir. Duruşmalı işlerde bu şekilde avukatlık ücretine hükmedilmesi için dosyaya ilişkin tüm duruşmaların aynı gün aynı mahkemede yapılması gerekir.”

Ekte yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümünün altıncı satırı “Sulh Hukuk Mahkemeleri, Sulh Ceza Hâkimlikleri ve İnfaz Hâkimliklerinde takip edilen davalar için 600,00 TL” diye değiştirildi. 

Tarifenin ekinde yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümünün on beşinci satırının (b) alt bendi "Duruşmalı ise 1.250,00 TL” şeklinde değiştirildi. 

Ekinde yer alan Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümünün on sekizinci satırının (b) alt bendi “Duruşmalı ise 2.500,00 TL” şeklinde değiştirildi. 

Ekindeki Avukatlık Ücret Tarifesinin ikinci kısmının ikinci bölümüne “22. tahliyeye ilişkin icra takipleri için 1.500 TL” diye 22. satır eklendi.

Okunma Sayısı: 2357
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı