"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AYM'nin kararı emsal teşkil edecek

26 Şubat 2016, Cuma 09:00
Basın Konseyi, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında 'Hak ihlali var' yönündeki kararının emsal teşkil edeceğini açıkladı.

Konsey'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Anayasa'nın 3 temel maddesine aykırı olarak 92 gündür Silivri'de tutuklu kalan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında AYM'nin verdiği hak ihlali kararı tarihi bir dönemeçtir ve gelecek için bir emsal oluşturmuştur.

AYM'nin aldığı bu karar ile nefes alırken, gazetecilerin özgürlükleri için de sevinç duyduk. Hep söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Gazetecilik faaliyetinden ötürü gazetecilerin tutuklanmaları demokrasilerin ayıbıdır. Hiç şüphesiz AYM'nin kararı; Türkiye'de yargının hala var olduğuna dair umutları canlandırmıştır.

Basın Konseyi, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına giden ve sonrasındaki süreçte, sürekli olarak anayasamıza ve devletimizin tarafı olduğu uluslararası antlaşmalara atıf yapmış, tutukluluk sürecinin bu yükümlülüklerimize aykırı düştüğünü vurgulamış ve gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesi önünde “umut nöbetini düzenlemiştir. Bu çabalarımız bir karşılık bulduğu için ayrıca mutluyuz!

Buna karşılık, bu kararla da tespit edildiği üzere, Dündar ve Gül'ün 92 gün haksız yere tutuklu kaldıkları şeklindeki acı gerçek değişmeyecektir. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, Anayasa Mahkemesi kararıyla tespit edilen bu haksızlığın ortaya çıkmasında sorumluluğu olanların durumunu hassasiyetle değerlendireceğini düşünüyoruz.

Can Dündar ve Erdem Gül için özgürlük kararından memnuniyet duyarken, gazetecilik faaliyetini icra etmesi nedeniyle başka hiçbir basın mensubunun mağdur edilmemesi yönündeki temenni ve uyarımızı bir kez daha tekrarlıyoruz."

Okunma Sayısı: 1262
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet İlhan

    26.2.2016 09:58:49

    Zulüm bitti. Yaşasın hürriyet.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı