"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Aziz Sancar'dan kamu spotu

22 Aralık 2015, Salı 15:09
Sağlık Bakanlığı tarafından sigara ve tütün mamulleriyle mücadele amacıyla hazırlanan kamu spotunda, Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar'ın sözlerine yer verildi.

Kapalı alanlarda tütün kullanımının yasaklanması, sigarayı bırakma hattı kurulması gibi birçok uygulamayı hayata geçiren Sağlık Bakanlığı, yeni bir kamu spotu hazırladı.

Türkiye ziyaretinde kamu spotu için kamera karşısına geçen Nobel ödüllü Sancar, sigara ve kanser hakkındaki sözlerini tekrar etti. Sancar, "Sigara içerseniz, tütün mamulleri kullanırsanız, nargile içerseniz, DNA'yı tahrip eder ve bu akciğer kanserine sebep olur. En büyük tavsiyem sigara içmeyin, tütün mamulleri kullanmayın, nargile içmeyin. Bunlar akciğer kanserinin sorumlularıdır. Bunları yapmayın" ifadelerini kullandı.

Bakanlığın 40 saniye süren kamu spotu, televizyon kanallarında yayınlanmaya başlanacak. Sağlık Bakanlığı daha önce de Sancar'ın, "Sigara içindeki kimyasal maddeler DNA'yı tahrip ediyor. Bu da kanser yapıyor. Kansersiz bir hayat için sigaradan uzak durun" ifadelerini, 40 milyon kişiye SMS ile göndermişti.

AA

Okunma Sayısı: 1673
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı