"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı

12 Haziran 2015, Cuma 16:40
Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda ölen Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran için Şanlıurfa'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Peygamber Sevdalıları Platformu öncülüğünde cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplanan grup tekbir getirdi ve "Zalimler için yaşasın cehennem, şehitler ölmez, Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Sinan Çelik, Baran'ın, İslam düşmanları tarafından öldürüldüğünü savundu.

Terör örgütü PKK'nın, 1990'lı yıllarda kendisinden olmayanları katlettiğini anımsatan Çelik, şöyle konuştu:

"Yıl 2015, yine aynı zihniyet yani PKK-HDP ve yine kaos, ölüm, gözyaşı... HDP, bir siyasi proje olarak siyonizmin İslam'ı Arabistan'a sıkıştırma operasyonu olarak ülkenin başına bela edilmiştir. Eğer kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, cemaatler, aşiretler, siyasi partiler ve topyekun haklar olarak baştan beri PKK'nın katliamlarına tepkimizi ortaya koymuş olsaydık, bugün bu acılar yaşanmayacaktı.

Müslüman halk, her zaman birlikte hareket etmelidir. Toplumun tüm kesimlerini bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Bu arada yoldan geçenlerin, gruba yönelik sözleri üzerine kısa süreli gerginlik çıktı. Gerginlik, polis ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden engellendi.

Açıklamanın ardından Baran için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AA

Okunma Sayısı: 2413
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı