"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Basın Konseyi: Darbeler, sorunların çözümünde çare değildir

16 Temmuz 2016, Cumartesi 15:31
Basın Konseyi'nce yapılan açıklamada, "Darbe girişimleri ile sorunların çözülemediğini, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye de, yaşayarak görmektedir" denildi.

Basın Konseyi Genel Sekreteri Zeynel Lüle imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Demokrasiye karşı darbe girişimlerini, mutlaka milletin sağlam iradesi önleyebilir.

15 Temmuz 2016 gecesi başlatılan darbe teşebbüsü de halkın ve Demokratik Kurumların karşı çıkmasıyla engellenmesi, demokratik rejimler açısından sevindiricidir.

Çağdaş demokrasilerdeki gibi, bu şansı,özgürlükler geriye gitmeden,hukuk askıya alınmadan,milli iradeye sahip çıkarak,sorunların çözüm yerinin,sadece demokrasi sandığı olduğunu unutmadan hayata geçirmeliyiz.

Demokrasinin olmadığı yerde özgürlükler ve hukuk olamaz.

Yaşanan Bu talihsiz olayda canlarını yitirenlere rahmet,yaralılara acil şifalar,Acılı ailelere ve tüm ulusa sabırlar diliyoruz.

Olayları canı pahasına izleyerek haberleri halka ulaştıran,bu arada yaralanan ve darp edilen meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Başta Doğan Medya Center ile TRT gibi basın kuruluşlarına yapılan baskınlarda güç saatler yaşayan meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.

Doğan Medya Center’a yapılan baskınla, basın-yayın özgürlüğünü engelleyenlerin de gereken cezaya çarptırılmalarını istiyoruz. Yaşasın tam demokrasi"

DHA

Etiketler: basın konseyi
Okunma Sayısı: 1218
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı