"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bedelli askerliğe sınır geliyor

18 Mayıs 2019, Cumartesi 19:32
Bedelli askerliğin de içinde yer aldığı askerlikle ilgili yasa teklifini gelecek hafta TBMM gündemine getirmeyi planlayan AKP’nin yaptığı çalışmaya göre, bedelli askerlik için yaş sınırının tamamen kaldırılması düşüncesinden vazgeçildi.

Bunun yerine  askerlik yükümlülerinin eğitim durumlarına göre askerliklerini tecil ettirebilecekleri yaşa kadar bedelli askerlik yapabilmesi, bakaya kalanlar ile kaçakların bedelli kapsamına alınmaması düşüncesi ağırlık kazandı. Buna göre lise mezunları 22, üniversite mezunları 28, doktora ve tıp mezunları 35 yaşına kadar bedelli askerlik yapabilecek. 6 aydan sonra askerliğe devam etmek isteyenler asgarî ücret tutarında maaş alacak.

Etiketler: bedelli askerlik
Okunma Sayısı: 1527
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı