"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bölücü terör örgütü PKK'da iç hesaplaşma; Teröristler birbirine düştü!

03 Haziran 2016, Cuma 13:15
Güneydoğu'da sürdürülen operasyonlar sonucu kentlerde ve kırsalda büyük kayıplar veren terör örgütü PKK'da iç hesaplaşma başladı.

Tunceli’de birbirine düşen teröristler, pişman olan ve devlete sığınmak isteyen örgüt üyelerini engelleyerek infaz ediyor.

Askeri kaynaklara göre, Tunceli'nin Pülümür ilçesi Sevdin bölgesinde 15 Nisan 2016 tarihinde havadan yapılan keşif esnasında belirlenen teröristler, hava harekâtıyla etkisiz hale getirildi. Operasyonun ardından örgüt mensupları kendi içlerinde birbirlerine düştü. Kendi aralarında iç hesaplaşma yaşayan teröristlerin, Kawa, Demhat ve Ciğerhun adlı örgüt üyelerini, devlete ajanlık yaptıkları gerekçesiyle öldürüp, hava harekâtının yapıldığı bölgeye gömdükleri belirlendi.

OPERASYONDA BULUNDULAR

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından bölgede yapılan operasyonda üç teröristin cesedi, gömüldükleri çukurlardan çıkarılarak, kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere Adli mercilere teslim edildi. Teröristlerin aralarındaki konuşmalarında, yaptıkları bu infazları örgüt içindeki üst kademelere ve ailelerine bildirmedikleri de öğrenildi. Suriye’de ölen teröristlerin cenazelerini bile istismar eden ve halkı cenaze törenlerine katılmaya zorlayan bölücü terör örgütünün, keyfi infaz ettiği üyelerinin cenazelerini, gizlice ve ailelerine bile haber vermeden çukurlara gömmesini değerlendiren askeri yetkililer, şu açıklamayı yaptı: "Son dönemde terör örgütünün kaybı arttıkça, sözde emir komuta münasebetleri bozulmuş, örgüt üyeleri birbirine düşmüş, iç hesaplaşmaların yaşandığı, bütün bu olanlar neticesinde pişman olup devlete sığınmak isteyenlerin engellenerek infaz edildikleri tespit edilmiştir. Çocukları örgüte katılmış ailelerin, gözbebekleri olan evlatlarının keyfi infazlara maruz kalmaması için bir an önce çocuklarına evlerine dönme çağrısında bulunmaları ve bu alçak terör örgütünün emelleri için hayatlarını kaybetmelerine mani olmaları onların annelik babalık görevidir." denildi. 

Okunma Sayısı: 1848
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı