"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu kadroyla yeni anayasa olmaz

02 Mart 2021, Salı 17:00
AKP eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, “Türkiye’de bu siyasal kadro ile bir anayasa değişikliği mümkün değildir. Türkiye’nin Âcil ihtiyacı bu siyasÎ kadronun tasfiyesidir” dedi.

AKP eski Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Artı TV’ye konuk oldu. Anayasa değişikliği tartışmalarına dikkat çeken Ünsal, “Mevcut anayasanın uluslararası hukuk birikimiyle uyumlu olan hiçbir maddesine uymayan, mahkemelere açıkça talimat veren, AİHM hükümlerini uygulamayan bir siyasal anlayışın neyi değiştireceğini ben merak ediyorum. Olsa olsa yaptıkları fiili durumu anayasal hale getirebilirler. Denilebilir ki; “Cumhurbaşkanı yetkisi kullanan şahıs mahkemelere talimat verebilir” bunu anayasaya koyarlarsa yaptıkları fiilî durumu yasallaştırırlar” dedi.

Amaç, gündem değiştirmek

“AİHM kararları muhalif bir kişi için lehte çıkarsa Türkiye buna uymak zorunda değildir” gibi bir kararı anayasaya dahil edebileceklerine dikkat çeken Ünsal, şöyle konuştu: “O zaman “ bunların yaptıkları her iş yasaya da anayasaya da uygun” deriz. Hâkimler Kurulu ve Savcılar Kurulu’nda doğrudan talimatla hâkimi, savcıyı değiştireceksiniz, istediğiniz mahkemeyi istediğiniz şekilde kuracaksınız, bunu da yaparken yüzünüz kızarmayacak, yasanın yasakladığı şeyleri pervasızca yapacaksınız, ama sonra kalkıp eylem planı açıklayacaksınız. Bunun gündem değiştirmekten başka bir açıklaması olamaz. Türkiye’de bu siyasal kadro ile bir anayasa değişikliği mümkün değildir. Türkiye’nin âcil ihtiyacı bu siyasî kadronun tasfiyesidir.”

Okunma Sayısı: 643
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı