"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bu neyin tazminatı?

09 Temmuz 2020, Perşembe
Sakarya’nın Hendek ilçesinde geçen hafta yaşanan Coşkunlar Havai Fişek fabrikasının patlamasında 7 kişi vefat etmişti.

14 Aralık 2014’te yaşanan faciada 38 yaşındaki işçi Yılmaz Şapoğlu vefat etti. Şapoğlu’nun ailesi 1 milyon 250 bin liralık dava açtı. Bunun üzerine şirket ‘kaza nedeniyle fabrikanın kapalı kaldığını, bu nedenle zarara uğradıklarını’ öne sürerek 1 milyon 800 bin liralık karşı dava açtı. Nevin Şapoğlu yaşadıklarını Atilla Güner’le Akşam Postası’na şöyle aktardı:“Eşim öldükten 3 gün sonra, cenazeden ise bir gün sonra kızımız Zeynep doğdu. Fabrikanın açtığı karşı dava dosyalarından birinde Zeynep’in de adı vardı. Doğmamış çocuğumun adı vardı. Hayatı boyunca babasını göremeyecek evladım. İşte o an sinirimden deliye döndüm. Adalet yerini bulsun. 5 yıl geçti, artık biz de yorulduk. İhmaller olduğunu çok söyledik ama bizi duyan olmadı. 7 can gittikten sonra 7 ailenin canı yandıktan sonra şimdi belki sesimizi duyarlar. İnsanların hayatları hep yarım kalıyor’’

Okunma Sayısı: 4164
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bülent

    10.7.2020 09:42:55

    Bu iktidar 2002 yılında iktidara geldiğinde ilk içraat ı özel sektöre hükümlü zorunluluğunu kaldırmak olmuştu. Patrona kıyak 18 yıldır patrona kıyak. Garibana, işciye.,işsize,vaat.

  • Hüseyin İlhan

    9.7.2020 07:16:06

    Bu haberi görüntülü medyada da izledim.Aklıma şunlar geldi.Her patlamadan sonra ismini değiştiren fabrika sahiplerini arayan c.başkanı,kıdem tazminatı fonu için 'işçi hamisiolmadan bahseden,amma daha evvelde patronlara işçi grev yapamaz diyen şahsın bu aileyi acaba kaç kez aradığını ve bu tazminat davası karşısında yetimlerin yanında olduğunu söylemişmidir dedim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı