"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bundan sonra oradan HDP'ye iki oy çıkmaz

14 Şubat 2016, Pazar 17:22
Prof. Dr. Ali Nesin, Facebook sayfasında, Şırnak'tan göç etmiş bir vatandaşla yaptığı konuşmasını paylaştı.

Ali Nesin'in, 2 hafta önce Şırnak'tan göç etmiş vatandaşla yaptığı konuşmasını paylaştığı ve yorum yağmuruna tutulan iletisi şöyle:

Prof. Dr. Ali Nesin

"Bugün, iki hafta önce Şırnak'tan göç etmiş biriyle konuştum. "Şırnak'ta durum nasıl" diye sormamla dur durak bilmeden anlattı. Bir sor bin işit demişler. Her iki tarafın da birbirinden farkı olmadığını söyleyerek söze başladı ama daha çok PKK ve HDP'ye söylendi durdu. Anlattıklarından satırbaşları:

- Suriye'den farkı yok. Durum felaket.

- Her akşam dükkanı kapattığımda sokakta birkaç ölü görüyorum.

- Evimin iki metre ötesine hendek kazmışlar, bomba yerleştirmişler. Biri 5,5 diğeri 12 yaşında iki çocuğum var. Ya çocukların elinde patlarsa? PKK istemeden patlamazmış o bombalar, öyle diyorlar! Yani siz isteyince mi evim havaya uçacak dedim.

- Ben hep onlara oy verdim, hep PKK sempatizanı oldum, bunu bana reva görüyorlar... 

- İki evladını dağda kaybetmiş bir baba: "Ben iki şehit babasıyım, hiç olmazsa bana yapmayın" demiş, militanlar, "onlar şehit oldularsa kendileri için oldular, sana bir yararı olmaz" diye cevap vermişler.

- Perde çekiyorlar. Asker ve polis militanları göremesinler, halktan da ölen olsun diye.

- Bazı yerlerde insanların evlerini terketmelerine izin vermiyorlar. İzin verdiklerinde de terkedilen evi yakıp yıkıyorlar. Bu yüzden kayınvaldeyle kayınpeder Şırnak'ta kaldılar.

- PKK kendi kuyusunu kendi kazdı. Bundan sonra da oradan HDP'ye iki oy çıkmaz."

HDP kendini siyasî mezarlığa gömdü

Ali Nesin, bir kullanıcının "Devletin hiç kusuru yokmuş yani?" diye gelen yorumuna da "Devletin kusuru hep oldu! Ama bu, 7 Haziran'dan beri PKK ile HDP'nin yaptığını bağışlamam için neden değil. HDP Türkiye için bir umuttu. Kendini siyasi mezarlığa gömdü."ifadeleriyle cevap verdi.

Ekrem Özden / İstanbul
[email protected]
EkremOzden86

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4128
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mustafa

    15.2.2016 08:37:16

    İnşaallah öyle olur ama pek umudum yok.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı