"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bursa, Bediüzzaman'ı yad ediyor...

02 Nisan 2017, Pazar 12:20
Büyük İslâm Alimi-Mütefekkiri Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefat yıldönümü münasebetiyle yurtiçi ve yurtdışında birçok program gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultudaki programlardan birtanesi olarak, Bursa’da Yeni Asya Derneği tarafından Ulu Cami’de 2 Nisan 2017 Pazar günü icra edilen Bediüzzaman Mevlidine büyük bir katılım oldu.

Gazetemiz Yazarlarından Mustafa Öztürkçü de konuyla ilgili olarak kaleme aldığı 29 Mart Çarşamba tarihli 'Bediüzzaman Bursa Mevlidi' başlıklı yazısında, Bediüzzaman ve Risale-i Nur'un önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer vermişti:

''Telif ettiği eserleriyle ülkemizin medarı iftiharı olan Bediüzzaman, milyonlarca insanın imanının kurtulmasına vesile olmuştur. Dünya kurulduğundan bu yana devam edegelen iman küfür mücadelesinde, iman cephesinde, bir hareket olan Said Nursî Hazretleri’nin gayret ve faaliyetleri, ülkemiz ve insanımızın doğru İslâmı anlamada projektör vazifesini deruhte etmiştir. Yeni nesilleri tehdit eden küfür ve imansızlık zehirine karşı, iman nurunun taptaze esaslarıyla, gönüllere İslâmın nurunu yayarak, “Ümitvar olunuz!” müjdesinin tahakkuku yolunda ümit dolu, adımlarla devam etmiştir. 

İslâmı, bir bütün olarak anlama ve anlatma maksadıyla telif edilen bu eserler, akıl, kalp ve ruhların tasvibine mazhar olmuştur.

Bu duygu ve düşünceler içinde, 2 Nisan 2017 tarihinde Bursa Ulu Camii’inde düzenlenecek mevlidde kucaklaşmak ümidiyle...'' 

21 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Bediüzzaman Mevlidi ile ilgili haberi okumak ve fotoğrafları görmek için tıklayınız:

Bursa’da Bediüzzaman Mevlidi coşkusu

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2763
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı