"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bursa’da Bediüzzaman Mevlidi coşkusu

21 Mart 2016, Pazartesi 16:18
Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin vefat yıldönümü vesilesiyle Bursa Ulu Cami’de Bediüzzaman Mevlidi okutuldu. Mevlide kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin vefat yıldönümü vesilesiyle Bursa Ulu Cami’de Bediüzzaman Mevlidi tertiplendi.

Her yıl yapılan mevlid bu yıl 20 Mart Pazar günü okutuldu. Mevlid, çevre il ve ilçelerden ve Bursa halkının iştiraki ile gerçekleştirildi. Yayılmak istenen ‘bomba korkusu’na rağmen mevlid büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Günler, hatta aylar öncesinden başlanan gayretler, afişlerin asılması, ilçelerde yapılan konferanslar, büyük katılım ile Merinos Kültür Merkezinde düzenlenen harika bir panel ile, her yıl olduğu gibi bu sene de  Bursa’da Bediüzzaman’ı anma haftası dolu dolu idrak edildi. 

İhtiyarından gencine, çocuklardan hanımlara, dedelerde ninelere varıncaya kadar Türkiye’nin dört bir bucağından gelenler ile hasretlik giderildi, kardeşlik paylaşıldı.

Çok sayıda Yeni Asya gazetesi de mevlide iştirak eden misafirlere dağıtıldı. Cami kapısında açılan Yeni Asya Neşriyat sergisinde Risale-i Nurların tanıtım ve satışı da gerçekleştirildi. 

Bursa’da adeta bayram havası yaşandı. Hal-hatırlar soruldu, kardeşler ağabeyleri ile buluştu. Hanımlar günler öncesinden hazırladıkları kermes ile mifafirleri maddeten de doyurdu.

Risale-i Nur’u ilan

Hayat tecrübesi kazanmış Nur Talebeleri, genç Nur Şakirtleri ile mevlid vesilesiyle buluştular. Bu vesile ile Bediüzzaman Hazretlerinin “Nurların her tarafta neşri ilanat ile ve başkalarının nazarı dikkatlerini çekmekle olur” ifadeleri tahakkuk etmiş oldu. Mevlidde, ülkemizin sıkıntılı hallerinden ancak İslamın teru taze esasları ve Risalei Nur metoduyla aşılabileceği mesajı verildi. Ulu Cami’deki mevlid öncesi, öğle namazı vaktinde hoca efendiler yaptıkları vaazda bunları dile getirdi. Öğle namazı sonrası okunan mevlid ve ardından yapılan duaya binlerce davetli iştirak etti. Yeni Asya Derneği adına bir konuşma yapan İlahiyatçı Ramazan Oruç, uzaktan ve yakından mevlide teşrif eden misafirlere teşekkür ve tebriklerini iletti. Yanık sesli imam ve müezzinler, Süleyman Çelebi Hazretlerinin mevlidini okudular. İkindi namazına müteakip sona eren mevlid programına katılanlar, önümüzdeki yıl da aynı şekilde buluşmak duasıyla kucaklaşıp memleketlerine döndüler.

Haber-Fotoğraf: Raşit Yücel

Okunma Sayısı: 3715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • necati

    21.3.2016 20:50:58

    Allah razı olsun. Bursa 'lı kahramanları tebrik ediyoruz...

  • Hüseyin Yilmaz Osnabrück

    21.3.2016 19:56:55

    Allah ebeden daim eylesin.

  • Hüseyin ŞAHİN

    21.3.2016 16:34:37

    ALLAAH KABUL ETSİN.. KATILANLARIN AYAĞINA SAĞLIK VE AFİYET, ÖMÜRLERİNE BEREKET DİLERİM. ALLAH TEKRARINI NASİİİİİBBB ETSİN.... İNŞAALLAAAAHHH...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı