"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çamlıca Camii'ne giden yollar için 'acele' kamulaştırma kararı alındı

09 Ocak 2016, Cumartesi 14:22
İstanbul'da inşa edilen Çamlıca Camii'ne giden yollar üzerinde yer alan taşınmazların acele kamulaştırılması kararı alındı.

Üsküdar Çamlıca Tepesi'nde yapımı devam eden camiye giden yollar üzerinde yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı alındı. Bakanlar Kurulu'nun 4 Ocak tarihli kararına göre Üsküdar Ferah ve Kısıklı Mahalleleri'nde bulunan 31 parsel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılacak.

Çamlıca Camii inşaatında sona gelinirken acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından da onaylı Bakanlar Kurulu kararında, "İstanbul İlinde yürütülmekte olan Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi kapsamında ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması; İçişleri Bakanlığının 17/12/2015 tarihli ve 2426 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunun 27.maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 4/1/2016 tarihinde kararlaştırılmıştır." denildi.

ACELE KAMULAŞTIRMA NEDİR?

Kamulaştırma, kamu yararı gözetilerek yapılmak istenen hastane, okul, yol gibi kamunun ortak kullanımına hizmet edecek projeler için şahsa ait taşınmazları kişilerin isteğine bağlı olmadan devletin satın alması işlemidir. Bu satın alma ise kanunla düzenlenen esaslar çerçevesinde ve bedeli ödenmek sureti ile yapılabiliyor. Bakanlar Kurulu Kararı ile uygulanabilen ve günümüzde daha çok karayolları yapımında ve kentsel dönüşümde uygulanan acele kamulaştırma ise normal kamulaştırma işleminin daha da hızlandırılmasına deniyor. Yani kamu yararının olduğu bazı acil durumlarda gecikmeye fırsat vermeksizin bilirkişi raporu düzenlenerek diğer işlemlerin kamulaştırma işlemlerinden sonra yapıldığı uygulamaya acil kamulaştırma ismi veriliyor.

Okunma Sayısı: 2662
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı