"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cemil Çiçek, 'Sağlam irade' ilanına tepki gösterdi

16 Ocak 2015, Cuma 09:15
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Sivil Dayanışma Platformu'nun ilanında yer verdiği 'Sizler siyasi kariyerinizi ve kazanımlarınızı 'sağlam iradenin' gölgesine borçlusunuz' ifadelerine tepki gösterdi.

Çiçek, ifadeler için 'terbiyesizce ve saygısızca' dedi.

Sivil Dayanışma Platformu (SDP), yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla görevden alınan 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilmemesi için gazetelere ilan vermişti. Fotoğrafta Ak Saray'ın önüne AKP mitinglerinde çekilen bir fotoğrafın photoshop’lanması da dikkat çekmişti.

İlanda yer alan, “Siyasi kariyerlerini ve kazanımlarını 'Sağlam İrade'nin gölgesine borçlu olanların küçük hesapları 'Büyük Türkiye' yürüyüşünü durdurmaya yetmeyecektir.” cümlesi ise milletvekillerine mesaj şeklinde yorumlanmış, tepki çekmişti. İlandaki o ifadelere, bir tepki de Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten geldi.

Meclis Başkanı Çiçek'in konuya ilişkin görüşlerini Hürriyet yazarı Yalçın Doğan köşesine taşıdı. SDP'nin söz konusu beyanlarını "Milleti temsil eden tek tek milletvekillerine, ayrıca Meclis'in manevi şahsiyetinde milli iradeye hakaret" olarak yorumlayan Çiçek, "Bu ifadeyi şiddetle kınıyorum" diye konuştu. İşte Doğan'ın köşesindeki o bölüm:

ÇİÇEK: TERBİYESİZ VE SAYGISIZ

Çiçek'in düşüncesini soruyorum. Yanıtı aynen şöyle:

"Sayın Özkök'ün yazdığı gibi ise bu çok terbiyesiz ve saygısızca bir ifadedir. Milleti temsil eden tek tek milletvekillerine, ayrıca Meclis'in manevi şahsiyetinde milli iradeye hakarettir. Eleştiri varsa, herkesin terbiyeli ve saygılı olması şarttır. Üslubu beyan ayniyle insandır. Bu ifadeyi şiddetle kınıyorum".

Ben de Sayın Çiçek'i bu sağlam duruşu nedeniyle kutluyorum.

Okunma Sayısı: 1588
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı