"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çetin ailesine kötü haber

17 Ekim 2016, Pazartesi 20:54
Sinan Çetin’in alkollü halde kullandığı arabayla yaptığı trafik kazasında bir polisin ölmesine, bir polisin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen oğlu Rüzgar Çetin hakkındaki kararı, savcı temyiz etti. Savcı Ekrem Şakar, Rüzgar Çetin’e daha üst oranda ceza verilmesini talep etti.

Savcı Ekrem Şakar, bilinçli taksir suçuna ilişkin TCK’nin 85/2. maddesinde 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü belirtti. Ancak TCK’nin 61. maddesine göre temel ceza belirlenirken suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun işlendiği zaman ve yer, suçun konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar veya tehlikenin ağırlığı, failin kast veya taksire dayalı kusurunun ağırlığı, failin güttüğü amaç gibi hususların gözönünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

“Alt sınırdan uzaklaşılmalıydı”

Dosyada Rüzgar Çetin’in 0,902 promil alkollü olduğu, önündeki aracı sollamak için ani bir manevrayla karşı yönden gelen araçlara ayrılmış şeride girdiği ve olayda asli kusurlu olduğunu ifade etti. Savcı Şakar, mevcut deliller çerçevesinde sanığın cezalandırılmasında temel ceza belirlenirken suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar ve tehlike ve kusurun ağırlığı dikkate alınarak alt sınırdan uzaklaşılarak artırılması gerektiğini belirtti. Savcı Şakar, mahkemenin dosya kapsamına uymayacak şekilde asgari hadden daha az uzaklaşılarak temel cezayı belirlediğini, bu yönüyle verilen kararın yöntem ve yasaya aykırı olduğunu belirtti.

“Karar bozulsun”

Savcı Ekrem Şakar, kararın bozulması ve toplanan delillere uygun olarak sanığa daha üst oran belirlenerek ceza verilmesi için kararı temyiz etti. Temyiz dilekçesi, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilmek üzere kararı veren İstanbul 11.Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu.

AA

Etiketler: rüzgar çetin
Okunma Sayısı: 3642
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı