"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çin zulmünün sona ermesini istiyoruz

07 Şubat 2019, Perşembe 17:00
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Çin vatandaşları hangi haklara sahipse, özgürlük, insan hakları, inanç ve ticarî hürriyet noktasında Doğu Türkistan halkı için de bütün kısıtlamaların kaldırılması lazım” dedi.

Batıdan Müslüman ülkelere çağrı: Çin zulmüne sessiz kalmayın

Destici, Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen “Doğu Türkistan Gulca katliâmı ve ceza kampları” panelinde yaptığı konuşmada, Çin hükümetinin Doğu Türkistan halkına uyguladığı baskıyı son dönemde artırdığını söyledi. Panel için birçok isme dâvet gönderdiklerini ifade eden Destici, “Gayemiz, Doğu Türkistan’da yaşananları önce Türk dünyasına ve sonra bütün insanlığa duyurmak ve haykırmaktır” diye konuştu. Destici, Çinli yetkililerle yaptıkları görüşmelere de değinerek, şunları ifade etti: “Zulmün sona ermesinin istiyoruz. Çin vatandaşları hangi haklara sahipse, özgürlük, insan hakları, inanç ve ticari hürriyet noktasında Doğu Türkistan halkı için de bütün kısıtlamaların kaldırılması lâzım. Doğu Türkistan’da zulüm var mıdır, yok mudur? Zulüm vardır ve devam ettiği sürece biz susmayacağız ve bitmesi için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.”

AA

Okunma Sayısı: 973
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı