"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Darbe girişiminde Hakan Fidan muamması

22 Temmuz 2016, Cuma 11:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Başbakan Binali Yıldırım'ın da darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ulaşamadığı ortaya çıktı. Yıldırım'ın askeri hareketliliği Boğaziçi Köprüsü'nden geçerken kendi gözleriyle görüp 'hissettiği'ni söylediği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Önceki gün El Cezire’ye verdiği röportajda hain kalkışmayı eniştesinden haber aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan dün de Reuters’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“ARADIM AMA ULAŞAMADIM”

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’ı aradığını ancak ulaşamadığını belirtti.

“İstihbarat servisleri her şeye dört dörtlük hakim değildir.” diyen Cumhurbaşkanı  “Burada ciddi bir istihbarat zaafı var. Bunu Müsteşara da söyledim. Ben eniştemden duyana kadar haberim olmadı. Haberi aldığımda MİT Müsteşarı'nı aradım ama ulaşamadım. Bu bir sıkıntıdır. Bu bir darbe girişimidir. Bunun muhakkak öncesi vardır. 24 saatte olmuş birşey değildir. Bütün bunlardan ders alarak atılacak adımların şuanda planlamasını, hesaplamalarını çok daha farklı bir şekilde yaptık. Değerlendirmesini de tabi ki yapacağız” dedi.

FİDAN’A BAŞBAKAN DA ULAŞAMAMIŞ

Erdoğan gibi Başbakan Binali Yıldırım’ın da darbe girişiminin olduğu gece Hakan Fidan’a ulaşamadığı ortaya çıktı. Yazarımız Abdülkadir Selvi’nin yazısına göre; Başbakan Binali Yıldırım darbe girişimini saat 21:00’dan önce Boğaziçi Köprüsü’nden geçerken ‘hissetmiş’ MİT müsteşarını aramış ancak ulaşamamış. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradığını belirten Yıldırım “Kendisine ulaşan bazı bilgiler olduğunu söyledi, ‘Eve gitme' dedi. O andan itibaren hareket halinde oldum” dedi.

TSK: 16:00’DA HABERDAR ETTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri ise darbe girişimi gecesine ilişkin yaptığı açıklamada, MİT’in kendilerini saat 16:00 sıralarında ‘uyardığını’, Hakan Fidan’ın da 16:30 sıralarında bizzat Genelkurmay’a gelerek ‘durum değerlendirmesi yaptığını’ açıklamıştı.

Etiketler: hakan fidan, darbe
Okunma Sayısı: 4062
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ahsen

    22.7.2016 16:12:23

    ulaşamadık diyenler biri cumhurbaşkanı diğeri başbakan.Çok ilginç değil mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı