"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi şehitlerine yürek burkan veda...

17 Temmuz 2016, Pazar 17:51
15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında vefat eden 5 vatandaş bugün Ankara’da Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, çok sayıda vatandaşın yanı sıra, Meclis İdare Amiri ve AKP Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın katıldı. 

"DEMOKRASİ ŞEHİDİ EŞİM, HAKKINI HELAL ET"

Maden Tetkik Arama Enstitüsü’nde (MTA) İnşaat Mühendisi olarak görev yapan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde darbecileri durdurmak için eşi Rukiye Dağ ile birlikte beklediği sırada şehit olan 39 yaşındaki Cuma Dağ Karşıyaka Mezarlığı’nda ebediyete uğurlanan şehitler arasındaydı.

Rukiye Dağ eşi Cuma Dağ’ın tabutunun başında, "Demokrasi şehidim, eşim, o bu yola başını verdi. Milli iradeye sahip çıktık. Canımın içi hakkını helal et" diyerek eşine son kez seslendi. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Ahmet Yavuz Dağ’da ailesiyle birlikte cenaze törenine katıldı. 

KENDİSİ ŞEHİT, 3 ÇOCUĞU YARALI

Karşıyaka Mezarlığı’nda sonsuzluğa uğurlanan bir diğer şehit de, Genelkurmay Başkanlığı önünde öldürülen olan Necati Sayın. Sayın’ın yaralı olan ve tedavileri süren 3 çocuğundan birisinin hâlâ yoğun bakımda olduğu kaydedildi.

4 yaşında bir kızı olan iş adamı Emin Güneri, AKP Genel Merkezi’nin önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit edildi. 

Kuaför olan İzzet Özkan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde şehit oldu. Özkan’ın 3 çocuğu olduğu öğrenildi. Ankara Emniyeti önünde şehit edilen Hüseyin Güntekin’in de 2 çocuğu vardı. 

Cenaze namazını kıldıran Ahmet Efendi Camisi'nin imamı Münir Özcan, İslam'da şehitliğin önemini vurgulayarak, "Yaşanan talihsiz olayda masum şekilde öldürülen kardeşlerimizin hepsi şehittir" dedi.

Cenaze namazının ardından cemaatten helallik alındı ve cenazeler defnedilmek üzere tekbir sesleriyle son yolculuklarına uğurlandı. 

Okunma Sayısı: 1644
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abdurrahman KOÇAK

    17.7.2016 18:40:46

    Cenabu Hak Rahmet eylesin..Yakınlarına sabırlar versin...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı