"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dicle'de 1040 öğrenci 4 gündür okula gidemiyor!

10 Kasım 2016, Perşembe 11:29
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrenci taşıma ihalesinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle köylerde okuyan 1040 öğrencinin 4 gündür ilçe merkezindeki liselere gidemediği belirtildi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan olayı doğrulayarak sıkıntıyı çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Dicle'ye bağlı yaklaşık 120 mahallede yaşayan ve taşımalı eğitim ile ilçe merkezindeki liselere gelerek eğitim ve öğretim gören 1040 öğrencinin 4 gündür, okula gidemediği ortaya çıktı. Liselilerin taşıma ihalesini alan firmalar arasında yaşanan sıkıntı nedeniyle köylerde yaşayan lise öğrencilerinin ilçe merkezine getirilemediği ve eğitimlerinden geri kaldığı belirtildi. Veliler ilçe milli eğitim müdürlüğünü suçlayarak, sorunlarının çözülmesini isterken, Diyarbakır Mille Eğitim Müdürü Hasan Aslan, konudan haberinin olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Aslan, geçenz Cuma gününden beri yaşanan sıkıntının ihaleyi alan firmaların anlaşmazlığından kaynaklandığını ve sorunu çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Dicle Kaymakamı Feremaz Babat, bir hafta önce İçişleri Bakanlığının Gülen hareketi ile iltisakı veya irtibatı olduğu gerekçesiyle görevden alındı. İlçeye Kaymakam ataması gerçekleştirilmezken, şu anda Eğil Kaymakamının vekaletin bu göreve baktığı belirtildi.  

DHA

Etiketler: diyarbakır, dicle, okul
Okunma Sayısı: 2197
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı