"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Emine Şenlikoğlu beraat etti

15 Eylül 2015, Salı 11:55
Yazar Emine Şenlikoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlarla Adnan Oktar'a "hakaret" ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Anadolu 56. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Şenlikoğlu'nun avukatı Hamit Eracun, Adnan Oktar'ın internetteki yayınlarında İslam'ı anlattığı iddiasında bulunduğunu, müvekkilinin de İslamiyet'le bağdaşmadığını düşündüğü bu yazılara karşı çıktığını ifade ederek, "Müvekkilimin suç işleme kastı yoktur. Hakaret maksadıyla bu sözleri söylememiştir" dedi.

Oktar'ın avukatı Pınar Işılar ise müvekkiline açıkça ve alenen hakaret edildiğini savunarak, "İnternet ortamında herkesin görebileceği şekilde hakaret içeren ifadeler kullanmıştır. Sanığın suçu sabittir. Cezalandırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Hakim Servet Sağlam, Şenlikoğlu'nun, atılı suçu işlediğine ve mahkumiyetine dair müştekinin soyut iddiasından başka yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, yazar Emine Şenlikoğlu'nun, Twitter'daki hesabından yaptığı paylaşımlarla Adnan Oktar'a "hakaret" ettiği iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

AA

Okunma Sayısı: 1966
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı