"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan 'zalim' açıklaması!

15 Ocak 2016, Cuma 14:27
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bildiriye imza atan akademisyenlere tepkisini sürdürdü.

Erdoğan, “Bunlar zalimdir, bunlar alçaktır. Çünkü, zalimlerle beraber olanlar zalimdir. Katliam yapanlarla birlikte oldukları için onlar da aynı suçu işlemiştir.” dedi.

Sultanahmet’teki patlama yerine karanfil bırakan Recep Tayyip Erdoğan, “Tarih ve medeniyet kokan adeta bir barış meydanı olan Sultanahmet Meydanı’ndaki bu eylemde –hele hele bir de Alman Çeşmesi’nin hemen yakınında- böyle bir bölgede 10 tane Alman dostumuzun ölmüş olmasından dolayı üzüntülerimizi gerek Alman Cumhurbaşkanıyla gerek de Alman Şansölyesi ile de paylaştım. Tüm Alman halkına da başsağlığı dileklerimi öncelikle ölenlerin ailelerine buradan iletmek istiyorum. Bizim terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” diye konuştu.

Bildiri imzalayan akademisyenlere tepkisini sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu: “Bütün bu terör olayları karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayınlayıp o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri özellikle tekrar kınıyorum, şiddetle kınıyorum. Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha yakından anlamasını, yani önünde profesör, doçent olması kimseyi aydın yapmaz. Bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, bunlar alçaktır. Çünkü, zalimlerle beraber olanlar zalimdir. Katliam yapanlarla birlikte oldukları için onlar da aynı suçu işlemiştir. İşte Çınar’da olan hadisede o yavrular, o babasıyla beraber şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde’yi acaba bu kapkaranlık akademisyenler nereye koyacak? Onun katillerinin yanında yer almayı bunlar nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Bütün yargı makamlarını, üniversitelerin senatolarını anayasamız ve yasalarımıza ters bu hareketler sebebiyle göreve davet ediyorum. 

‘PARLAMENTODA SİYASET YAPAMIYORLARSA DAĞA ÇIKSINLAR’

Dün, atılması gereken adımların süratle atılması gerektiğini söyledim. Bunlar da ne yapacaklarsa gitsinler oralarda yapsınlar. Siyaset yapmak isteyenler parlamentoda siyaset yapsınlar. Ama parlamentoda yapamıyorlarsa onlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar.”

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya: Bildiri yanlış, gözaltılar da yanlış

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ozgur-der-genel-baskani-ridvan-kaya-bildiri-yanlis-gozaltilar-da-yanlis_379933

 

Okunma Sayısı: 1715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı