"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan, sağlık çalışanları hakkında yapılan iyileştirmeleri açıkladı

14 Mart 2022, Pazartesi 15:02
Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik getirilen yeni düzenlemeleri aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenlemelerle ilgili şunları söyledi:

- "Ücret düzenlemesi ile ilgili çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler sağlıyoruz."

- "Öncelikle sağlık personelinin sabit ek ödemeleri merkezi yönetim bütçesine alınarak, aylıklarının tek bir bordro ile ödemesi temin edilecektir. Bu uygulama üniversite hastaneleri için de hayata geçirilecektir."

- "Sağlık bakanlığı döner sermaye dağıtım sistemi ödeme yapmayan hastane kalmayacak şekilde etkinleşecek."

- "Merkezi yönetim bütçesinden performans ödeme için ilave kaynak sağlanacak."

- "Döner sermayeden kazanılan ek ödemelere de artış olacaktır. Bu iyileştirme emeklilere de yansıyacaktır."

- "Hekimlerimizin bordroya tabi ücretleri, emekli olduktan sonraki maaş kayıpları da telafi edilecektir."

- "Hemşire ve diğer çalışanlar da 3600 ek gösterge kapsamına alınacaktır."

- "Aile hekimlerimizin temel ücretlerinde de artış yapılacaktır. Bu düzenlemelerimizin hekimlerimiz ile tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum."

Euronews Türkçe

Okunma Sayısı: 1433
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    14.3.2022 18:44:43

    İnsanların kalplerini kır,hoş olmayan hitaplarla hedef göstert sonrada vıy da vıy vıy.GERİ VİTES takmak da değil,geri vitesden başka vitesin kalmamış.

  • Toygar

    14.3.2022 17:18:31

    Doktorları kovmadan önce şu düzenlemeleri yapsaydınız da, onlara da haklarının gözetildiğini bildirseydiniz, olmaz mıydı! Şunları yapmak zorunluluk değil de, hak olduğunu idrak etmek bu kadar zor muydu!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı