"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erken seçim AKP'nin işine yarar!

13 Haziran 2015, Cumartesi 12:44
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, erken seçimin AKP’ye yarayacağını ifade ederek, “Birkaç puanlık artışla bugünkü 258 vekil yarın 278 olabilir.

Üç siyasi partinin bunu görmesi ve bunun sorumluluğunu, vebalini taşıyacaklarını bilmeleri gerekir.” dedi. Günay, Erdoğan-Baykal görüşmesini ise 'işgüzarlık' olarak tanımlayarak CHP tarihinde barajın altında kaldığı tek dönemde partinin başında Baykal’ın olduğunun altını çizdi. 

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’de yapılacak muhtemel bir erken seçimin muhalefetteki üç siyasi partiyi vebal altına sokacağını ifade etti. Günay, “Erken seçim ‘bakın AKP’ye tekrar muhtaç oluyoruz’ anlayışını toplumun bir kesimine yerleştirebilir ve birkaç puanlık artışla bugünkü 258 vekil yarın 278 olabilir. Üç siyasi partinin bunu görmesi ve bunun sorumluluğunu, vebalini taşıyacaklarını bilmeleri gerekir.” dedi. 

Türkiye’de olağanüstü bir seçim sürecinin yaşandığını vurgulayan Günay, “İlk defa devlet, bütün imkanlarıyla bir parti lehine büyük bir ağırlık koydu. Seçimin eşit yarışma koşullarını tümüyle bozdu. Sayın Erdoğan da anayasaya göre etmiş olduğu tarafsızlık yeminini çiğneyerek meydanlarda kendi partisi lehine son derece toplumu yönlendirici çalışmalar yaptı.” dedi. Sandıktan toplumun sağduyusunun çıktığının altını çizen Günay, son birkaç yılda yapılan tahribatın AKP’nin dışında bulunduğu bir hükümetin kurulmasını gerektirdiğini ifade etti. Meclis’e girmeyi başaran üç muhalefet partisinin bunu başarmasının zor olduğunu ancak siyasetin görüş ayrılıkları olsa dahi ülke ve milletin ihtiyacı söz konusu olduğunu bir işbirliği yapmayı gerektirdiğini söyledi. Günay, “Umut ediyorum ki 3 siyasi parti dışardan birbirini destekleyerek, bir protokol etrafında birleşerek Meclis’i çalıştırırlar. Birinci ihtiyacımız, hükümetin yapabileceği birçok işten önce TBMM’nin çalışarak geçen dönemdeki yaraları sarmasıdır. Yani, İç Güvenlik Yasasını kaldırmasıdır, Sulh Ceza Hakimliklerini kaldırmasıdır, internete hükümetin tasallut etmesini engellemesidir, Yüce Divan dosyalarını açarak yolsuzlukların üzerine gitmeyi sağlamasıdır, yolsuzların üzerine gittiği ve bir takım devletle ilgili konuları dikkatle takip ettiği için haksız muameleye uğrayan emniyet ve adalet mensuplarının durumunun düzeltilmesini sağlamasıdır. Bunun için Meclis’in çalışması gerekiyor. Üç siyasi partinin aralarında belki bir hükümet değil ama Meclis çalışması konusunda bir işbirliği, bir güç birliği yapması gerekiyor.” diye konuştu. 

‘ÜÇ SİYASİ PARTİ, ERKEN SEÇİMİN VEBALİNİ TAŞIRLAR’

Erken seçim iddiaları hususunda ise Ertuğrul Günay, yapılacak bir erken seçimin ülke için olumlu olmayacağını ifade etti. Günay, “Üç siyasi parti 'aralarında anlaşamadılar, bir hükümet oluşturamadılar, bakın AKP’ye tekrar muhtaç oluyoruz’ anlayışını toplumun bir kesimine yerleştirebilir ve birkaç puanlık artışla bugünkü 258 yarın 278 olabilir. Üç siyasi partinin bunu görmesi ve bunun sorumluluğunu, vebalini taşıyacaklarını bilmeleri gerekir.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Haziran’dan sonra birdenbire bambaşka bir kişiliğe büründüğünü kaydeden Günay, sanki her türlü uzlaşmaya açıkmış gibi bir görüntü verdiğini söyleyerek “Bu tamamen kuzu postuna bürünmüş kurt tavrıdır. Bunun inandırıcı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Sadece Türkiye bir erken seçim eşiğine gelirse bunun sorumluluğunu üzerinde taşımayan bir lider görüntüsü vermeye çalışıyor. Muhalefet partileri bu oyuna gelmeyecek kadar tecrübeli siyaset adamlarını barındırıyor.” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN-BAYKAL GÖRÜŞMESİ: BİR TAKIM İŞGÜZARLIKLAR TÜREDİ 

En yaşlı üye sıfatı ile Meclis çalışmalarını açacak olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine tepki gösteren Ertuğrul Günay, “Bazı arkadaşlarda büyük bir aculluk görüyorum. Yani Meclis başkanı olma heyecanı ile, yeniden mikrofon önüne çıkma heyecanı ile, yeniden isimlerimi Türkiye’nin önüne getirme heyecanı ile bir takım işgüzarlıklar türedi ama burada işgüzarlığa, telaşa, heyecana değil; akla, sükunete ve meydanlarda verilen söze sahip çıkma kararlılığına ihtiyacımız var.” dedi.

Kendisinin Deniz Baykal’ı tanıyan siyaset adamlarından biri olduğunu kaydeden Ertuğrul Günay, “Vizyonun şimdiye kadar hep yanlış olduğunu iddia ile söyleyebilirim. Başında bulunduğu partiyi barajın altında bırakan ender siyaset adamlarından bir tanesi. CHP’nin tarihinde bir tek kez barajın altında kalmak vardır o da sayın Baykal’ın hükümet kombinasyonlarına aşırı ölçüde girdiği dönemlerde gerçekleşmiştir.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 2695
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hamza

    14.6.2015 09:54:23

    Ben AKP'ye yarayacağını düşünmüyorum. erken seçim olursa mevcut aldığını da alamaz. çünkü, başbakan kabullenmiş görünüyor ama partililerin bir kısmı seçim sonuçlarını kabullenemedi, milli irade diyenler milli iradenin sonucu istedikleri gibi olmayınca millete hakarete varan söylemlere başladılar. millet uyumuyor, elbette bunlara tepkisini koyacaktır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı